ASFALT SMRTI Na misteriozno klizište u Kaliforniji se upozoravaju svi putnici

Izvor: Blic, 29.Nov.2015, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ASFALT SMRTI Na misteriozno klizište u Kaliforniji se upozoravaju svi putnici

Put u Santa Klariti u Kaliforniji pretvorio je se za samo tri dana u ispucali i naborani asfalt. Još niko ne zna kako je i pod uticajem čega došlo do toga.

Put koji je prvo počeo da se talasa ubrzo se pretvorio u prizor koji podseća na scenu iz postapokaliptičnog filma.

Please RT: Crews fenced off Vasquez Canyon Rd landslide area. Mountain is still sliding & is unsafe. Stay away! pic.twitter.com/KnyC2Qqle1

Lokalne vlasti su brzom rekacijom zatvorile put >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 19. novembra, jer je on počeo da privlači radoznale posetioce i ekstremne sportiste.

Buckled Vasquez Canyon Road in Santa Clarita attracts skateboarders https://t.co/8OFVb4m6bI pic.twitter.com/TkMLckubkU

Bez obzir na upozorenja o opasnosti, skejteri su iskoristili priliku da se provozaju po prirodnoj stazi, a jedan biciklista je uočen kako vozi bicikl preko pukotina i uzvišenja.

The landslide on #VasquezCanyonRoad in California continues to move. Photo by @TedSoquiPhoto/@CorbisImages pic.twitter.com/PvWXCYVufS

Zvaničnici su čak i preko Tvitera upozoravali ljude da ne posećuju ovaj deo puta, a u nedelju je saopšteno da se put uvio dužinom od 60 metara. Neki delovi su se izdigli i do četiri i po metra u visinu.

The still-closed Vasquez Canyon Road turned into a temporary tourist stop today: https://t.co/spzqR65B2m pic.twitter.com/Ayo329L2Yj

- Nije bilo velike oluje koja bi mogla da bude uzrok ovoga. Nije bilo jakog zemljotresa. Sve smo proverili i nema naznaka da je seizmička aktivnost uticala na ovo - kaže Stiv Frašer, portparol Ministarstva javnih radova u Los Anđelesu.

Pogledajte u snimku kako izgleda put:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.