“ANĐELE”: Poslednja pesma JELENE MARJANOVIĆ krije veliku TAJNU

Izvor: Telegraf.rs, 27.Maj.2016, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“ANĐELE”: Poslednja pesma JELENE MARJANOVIĆ krije veliku TAJNU

Brutalno ubijena pevačica Jelena Marjanović, prošle godine je snimila svoju poslednju pesmu "Anđele" koju je napisao Dragan Milošević, a aranžman i muziku uradio je njen suprug Zoran Marjanović, a zanimljivo je da je ona bila Miloševićeva molitva dok je bolovao od kancera.

- Kaži, anđele, koji je moj greh. Skini pečat tuge s duše moje. Neka okopne tuge kao sneg u jednom toplom dahu s tvojih usana - glasi jedan deo pesme.

Dragan Milošević je za beogradske medije >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << objasnio da je bankar po struci, ali da je iz hobija uradio i tekst "Čija si sreća, nesrećo", koju je takođe snimila pevačica "Granda".

Foto: Telegraf

- Zorana i Jelenu sam upoznao pre četiri-pet godina. Prva pesma koju smo radili zajedno bila je "Čija si sreća, nesrećo". Sasvim slučajno Zoran je došao do teksta pesme "Anđele" i dopala mu se. Objasnio sam mu da je ona bila moja molitva u teškim trenutcima. Želeo je da i Jeca vidi tekst i tako je počelo - rekao je Milošević.

Reči su se i Jeleni dopale na prvo čitanje, a pesma je snimljena za svega nekoliko dana.

- Zoran skoro pet dana nije izlazio iz studija dok je radio muziku i aranžman. Potom je došla Jeca i iz prve je otpevala. Ona je volela da peva balade i što je najbitnije, znala je da ih peva s tako lepom emocijom. Pesma je snimljena prošle godine, hteli smo da je Jeca peva na Grand festivalu, ali smo zakasnili s prijavom.

Nažalost, pesmu je javnost čula tek nakon tragedije.

Printskrin: Youtube/Grand Magazin Tv Grand

- Reči su moja autobiografija, ali i njena biografija. Otac joj je umro od raka, stric, strahovala je za majku, koja je takođe obolela od raka. I onda se desi ovakva tragedija. Jeca je bila normalna i uvek nasmejana osoba, naš anđeo. Tuga koju je očigledno osećala u sebi verovatno joj je pomogla da mojoj molitvi donese posebnu notu. Iskreno se nadam da će ubica brzo biti uhapšen.

Inače, Zoran Marjanović je priznao da je uz dogovor s Draganom, malo preuredio tekst.

- Neke smo delove izbacili i oblikovali pesmu. Uradio sam muziku i aranžman i Jeca ju je savršeno otpevala.

Pročitajte tekst pesme:

"Koji je moj greh,

da suzom platim svaki osmeh, svaki dan,

u noćnu moru uvek pretvori se san,

što pored nekog želim budna sanjati?

Kaži, anđele,

koji je moj greh.

Skini pečat tuge s duše moje.

Lošu sreću čime kupujem

i ovaj sivi oblak čime prizivam?

Greh bez greha ja

kroz život nosim kao žig na grudima,

prokleta među zverima i ljudima,

k'o senka koja stope nikom ne prati.

Kaži mi koji je moj greh,

možda će ova suza manje boleti."

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Jelenina poslednja pesma nosi skrivenu poruku"

Izvor: Vesti-online.com, 27.Maj.2016

Tekstopisac Dragan Milošević otkrio je da tekst pesme "Kaži anđele", koju je svirepo ubijena pevačica Jelena Marjanović snimila prošle godine, u stvari nosi skrivenu poruku...Milošević je napisao tekst, a aranžman i muziku uradio je Zoran Marjanović, a zanimljivo je da je ona bila Miloševićeva...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.