ANA BEKUTA PROPUSTILA HIT: Odbila sam da snimim Vidovdan!

Izvor: Kurir, 23.Nov.2014, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANA BEKUTA PROPUSTILA HIT: Odbila sam da snimim Vidovdan!

Kompozitor Milutin Popović Zahar je prvo meni ponudio tu pesmu, davne 1991. kada sam još živela u Šapcu, otkrila je pevačica

Ana Bekuta, koja je trenutno u žiriju „Zvezda Granda", otkrila je da je odbila veliki hit Vidovdan. Zahar je prvo njoj ponudio tu pesmu, davne 1991, ali nije bila raspoložena za snimanje i iako ju je pažljivo odslušala, odlučila je da je ne snimi.

Ana Bekuta sprema zajedničke koncerte sa Harisom Džinovićem i Šabanom Šaulićem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 29. novembra u novosadskom „Spensu“ i 6. decembra u beogradskoj „Kombank areni“. Folk zvezda naglašava da se datum održavanja novosadskog koncerta slučajno poklopio sa nekadašnjim Danom Republike i da će tri legendarna izvođača na koncertima pod nazivom „Melem za dušu“ publici prirediti pravo narodno veselje.

"Ideja da Šaban, Haris i ja organizujemo zajedničke koncerte nastala je još letos na „Jun festu“ na beogradskom Ušću, gde smo nastupali sve troje", rekla je Ana Bekuta.

"Publika na ovim koncertima svakako očekuje da otpevamo nešto zajedno, jer nas još nije videla u tom izdanju. Upravo se dogovaramo oko pesama i pravimo selekciju. Biće dueta, trija, svega što narod voli. Repertoar će biti tako koncipiran da izazove pozitivne emocije.

* Spekuliše se da ćete se na koncertu u Novom Sadu pojaviti na sceni obučeni kao Jovanka Broz?

- To zvuči krajnje simpatično, kao dobra reklamna fora za koncert. Nije nemoguće da imam punđu, što će mnoge podsetiti na Jovanku. Zavisi od toga šta ću obući. Ako budem imala pantalone, onda punđa nikako ne ide. Bilo bi zanimljivo da orkestar Miše Mijatovića nosi pionirske marame, kako bi sve bilo u duhu nekadašnjeg Dana Republike.

* Šta vas asocira na SFRJ i da li ste jugonostalgičar?

- Jesam jugonostalgičar. Jugoslavije je bila uređena zemlja u kojoj se znao red, šta kako funkcioniše i postojale su mere vrednosti. Za SFRJ me vezuju samo lepa sećanja. Imali smo novca i za letovanja i za zimovanja. Živeli smo mirnije i opuštenije. Svaki realan čovek, bez obzira na to da li je iz Bosne, Hrvatske ili Makedonije, rekao bi vam isto.

* Da li je tačno da ćete pevati pesmu „Ti si lek za moju dušu“ samo za vašeg partnera Milutina Mrkonjića?

Tu pesmu ću posvetiti svima koji je vole, a ne samo Milutinu. Šaban ju je davno snimio u duetu sa Goricom Ilić, a zajedno smo je otpevali nekoliko puta i mnogima se dopalo.

* Znači li to da je Mrka lek za vašu dušu?

- Pa, jeste! Svakoj ženi želim da nađe pravi lek za svoju dušu. Kada je počela naša veza, mnogi su mislili da je marketinški trik. Istina je da se poklopilo sa izborima 2012, ali, evo, posle tri godine vidite da to nije bio nikakav marketing. Milutin je čovek koji mi mnogo znači. On je moja podrška, prijatelj, savetnik. Sve ono što je potrebno jednoj ženi. Osvojio me je duhovitošću i neposrednošću.

* Planirate li venčanje?

- Nedavno sam čitala intervju koleginice Zlate Petrović u kojem je rekla: „Meni nije potreban muž, već neko ko će da me voli“. Ne bih više ništa dodala.

* Karijeru ste izgradili poslednjih 20 godina, kada je narodna muzika bila u najvećem zapećku?

- Imala sam sreću da snimim lepe pesme, koje su zaživele i ostale u narodu. Ponosna sam na karijeru. Sledeće godine ću proslaviti tri decenije rada. Nije bilo lako, mnogo sam učila i napredovala. Veliki sam radoholik i na svakom nastupu trošim se do poslednjeg atoma snage, bez obzira na to da li pevam u diskoteci ili velikoj dvorani. Nisam odstupala od pravca i stila kojim sam počela karijeru. Dovde sam došla zahvaljujući pesmama „Stani zoro“, „Veseljak“, „Zlatiborske zore“, „Crven konac“, „Brojanica“.

* Jeste li odbili da snimite neku pesmu koja je kasnije postala hit?

- Verovali ili ne, odbila sam da snimim "Vidovdan". Kompozitor Milutin Popović Zahar je prvo meni ponudio tu pesmu, davne 1991. kada sam još živela u Šapcu. Sećam se, tih dana sam imala mnogo posla i nisam bila raspoložena za snimanje. Pažljivo sam je preslušala, ali sam odlučila da je ne snimim. Drago mi je što me je pesma demantovala i postala veliki hit. Nije mi žao što je nisam snimila, jer se uvek vodim izrekom „Nije kome je namenjeno, već kome je suđeno“.

* Kako gledate na muzička takmičenja poput „Zvezda Granda“, u čijem ste žiriju?

- Učećše u „Zvezdama Granda“ je velika prednost i prilika za mlade pevače i brži način da publika čuje neki novi glas. To je samo početak onoga šta ih čeka. Karijera se ne gradi preko noći, morate da ostavite trag svojim pesmama. Podržavam takva takmičenja. Možda nekome i raspršim snove, ali nije zlonamerno. Bolje je da neko na vreme shvati da mikrofon nije za njega. Interpretacija je stvar trenutka. Nekad nekom nije dobar dan za pevanje. Nije se naspavao ili je doputovao na takmičenje iz druge zemlje. Kada sam učestvovala na izboru za „Prvi glas Priboja“ i drugim takmičenjima, nikad nisam pobedila. Trijumf ne znači mnogo. Bitno je ono što kasnije uradite.

(Novosti)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.