AMSS: Magla smanjuje vidljivost na planinskim prevojima

Izvor: Blic, 28.Nov.2015, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMSS: Magla smanjuje vidljivost na planinskim prevojima

Magla smanjuje vidljivost preko planinskih prevoja i ima je na Kopaoniku, Zlatiboru, Sjenici i Crnom Vrhu, dok sumaglice ima na području Požege, Kraljeva, Beograda, Valjeva i Loznice, što od vozača zahteva posebnu opreznost i prilagođenu vožnju, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije.

U večernjim satima je zbog nižih temperatura moguće stvaranje poledice na putevima.

AMSS savetuje vozačima da prilagode vožnju i smanje brzinu, jer su poslednjih dana učestala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izletanja sa puta zbog neprilagođene brzine.

Takođe, ovakve vremenske prilike mogu biti uzrok čestih odrona zemlje i kamena na deonicama kroz stenske useke i klisure:

AMSS skreće pažnju da je u okolini Zaječara vidljivost mestimično i povremeno smanjena uglavnom na prevojima (Čestobrodica, Tresibaba, Babin Zub, klisura Bezdan) na oko 50-80m, a ponegde i na 30m.

Učestali su sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a najviše ih ima na putu IB-34 (Đerdapska magistrala).

Št se tiče okoline Kruševca, na državnom putu IIA-211 na deonici Brzeće-Kopaonik, IIA-207 Jošanička Banja-Grčak, IIA-208 Vrnjci-Stanišinci, IIA-209 Dobre Vode-Stanišinci zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere, za ostala vozila obavezna zimska oprema.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.