Gužve na granicama i rampama, veliki zastoji i u komšiluku

Izvor: B92, 30.Jul.2016, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gužve na granicama i rampama, veliki zastoji i u komšiluku

Beograd -- Na putevima u Srbiji saobraćaj je pojačan, pa je na graničnim prelazima i glavnim putnim pravcima moguće formiranje kolona i duže zadržavanje, navodi AMSS.

Mađarska policija sa prelaza Reske (Horgoš), od devet sati preusmerava vozila prema prelazu Tompa (Kelebija, javlja RTS.

Prema podacima Uprave granične policije od jutros na ulazu u Srbiju na prelazima Batrovci i Horgoš vozila se zadržavaju oko sat i po, dok se na prelazu Šid čeka oko sat vremena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kako je javio reporter RTS-a sa Horgoša tamo se čeka oko 90 minuta, a gužve počinju još na ulasku u Mađarsku iz Austrije i auto-putevi u Mađarskoj su već prilično opterećeni.

Na izlazu iz Mađarske kod Reske vozila u kolonama čekaju oko dva sata do srpske granice, a potom još dva časa da bi ušli u Srbiju. Mađarska policija saopštila je da je tokom jučerašnjeg dana granični prelaz Reske-Horgoš prešlo oko 50.000 putnika.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i vrlo često promenljivo, posebno u trenutnoj turističkoj sezoni.

Nešto duža su zadržavanja i na naplatnim rampama. Dopisnik RTS-a iz Niša, javio je da naplatna rampa "Nais" danas očekuje "obarenje ovogodišnjeg rekorda" u broju vozila.

Zbog visokih dnevnih temperatura za duža putovanja treba koristiti rane jutarnje ili kasnije popodnevne sate, praviti češće pauze u vožnji i konzumirajti više vode.

Na državnom putu između Ugrinovaca i Batajnice, u nedelju 31. jula od 9.00 do 15.00 časova saobraćaj će biti obustavljen zbog radova na asfaltiranju, navodi se u saopštenju AMSS: Do 30. septembra trajaće radovi na popravci kolovoza i sanaciji klizišta na deonici Dubnica - Bobovo, a vozila će biti preusmeravana na slobodnu kolovoznu traku.

Radovi na čišćenju i pranju naplatne stanice Bubanj potok trebalo bi da budu okončani danas.

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, u petak se na putevima u Srbiji dogodilo se 107 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 48 osoba povređeno, a dve osobe su smrtno stradale.

Na glavnim putevima u Sloveniji zbog posete ruskog predsednika Vladimira Putina saobraćaj se odvija otežano, uz brojne zastoje i čekanja, a u zemlji vladaju stroge mere bezbednosti.

Mediji prenose informacije saobraćajnog informativnog centra da je putovanje od graničnog prelaza Šentilj do Gruškovja produženo za više od jedan sat i da se na prelazu u Gruškovju čeka još dodatnih 30 minuta.

Vreme čekanja je produženo i na prelazima Starod i Obrežje (Bregana), gde se na izlazak iz Slovenije čeka oko 30 minuta, kao i na pomurskom autoputu pred prelazom Pince prema Madjarskoj.

Vozila stoje i na austrijskoj strani tunela Karavanke, gde je kolona duga oko 10 kilometara, a austrijski upravljač autoputeva Asfinag je objavio da je sada za saobraćaj zatvorena veza izmedju izlaza kod Beljaka i tunela Karavanke.

Za putovanje prema Hrvatskoj se savetuje vozačima veza preko Gradca i Maribora, ili preko Trsta na italijanskoj strani.

Italijanski centar za upravljanje autoputevima Avtovie na svojoj internet stranici izveštava da je nastao zastoj na autoputu A23 Trbiž - Palmanova izmedju izlaza Videm jug i Palmanove. Vozačima se savetuje da autoput napuste na izlazu Videm jug. Zastoja na više mesta ima i na autoputu A4 izmedju Venecije i Trsta.

Zbog posete ruskog predsednika biće zatvoren gorenjski autoput izmedju aerodroma na Brniku i tunela Karavanke, a zatim i deonica izmedju Nakla i Šentvida, kao i deo ljubljanske severne obilaznice do groblja Žale.

Ruski predsednik doputovaće na ljubljanski aerodrom oko 13.00 časova, a na prevoju Vršič prisustvovaće svečanosti povodom stote godišnjice Ruske kapelice i na ljubljanskom groblju Žale položiti venac na spomenik ruskim žrtvama u Prvom i Drugom svetskom ratu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.