AKCIJA BLIC FONDACIJE Život je ponovo lep, volimo naš novi dom

Izvor: Blic, 21.Nov.2014, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKCIJA BLIC FONDACIJE Život je ponovo lep, volimo naš novi dom

Imam svoju novu kuću. Staru nisu popravili. Padala je strašna kiša i odnela ju je - priča Valentina Kušanić (50), koja se sa majkom uselila u novu kuću u Obrenovcu.

Zahvaljujući „Blic fondaciji“ i TV „Prva“, Dušanka (70) i njena starija ćerka, ponovo imaju krov nad glavom.

- Ne mogu vam opisati koliko sam srećna. Više nego zadovoljna. Dobili smo opremljenu kuću i teško bih imala para da sve ovo kupim - priča ushićena Dušanka, čiji osmeh na trenutak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << briše vraćanje na težak period.

Kriterijumi za dodelu kuća

To majsko jutro bilo je sablasno. Kada je voda počela da guta sve pred sobom, Valentina, koja ima teškoće u intelektualnom razvoju, spavala je čvrstim snom. Njeno stanje nije joj dopustilo da shvati ozbiljnost situacije.

- Bilo je strašno. Budila sam Valentinu, ali ona je odbijala da izađe. Pozvala sam zeta da dođe po nas, a koliko nismo bili svesni da je situacija više nego opasna, govori i činjenica da smo tehniku samo podigli, ne i izneli. Znate, ja mnogo volim crvenu boju pa sam digla kredit i kupila takav nameštaj - kaže Dušanka Kušanić, koja je majka heroj.

Na njenom licu život je bukvalno ostavio ožiljke. Iznad usne vidljiv je jedan od njih, a „zaradila“ ga je kada ju je bivši muž, u alkoholisanom stanju, gađao tanjirom.

- On je voleo da pije. Ja sama sa sve ćerke, a starija ima teškoće. Radila sam šta sam stigla, od čistačice do kuvarice i nikada mi ništa nije bilo teško. Samo da moja deca imaju.

Kada mi je mlađa ćerka Milica prišla sa 11 godina i kroz plač rekla da ostavim tatu, to sam i uradila - priča Dušanka.

Ona i Valentina ne prestaju da miluju svojim osmesima.

- Život jeste težak, ali, dete moje, šta sam sve dosad preživela, morala sam i ovo. Imam 70 godina, ali ne planiram ja još da odem Bogu. Volim život, volim Valentinu, volim drugu ćerku, unuka i zeta, volim crvenu boju i volim naš novi dom - priča Dušanka.

Prikupljeno više od 22 miliona

„Blic fondacija“ je zajedno s TV „Prvom“ i Ivanom Ivanovićem organizovala emisiju „Pozovi, pomozi“, kojom je omogućeno da gledaoci doniraju novac putem poziva i razgovora s javnim ličnostima. Prikupljeno je više od 22 miliona dinara, što je omogućilo da se izgradi 10 kuća od 55 kvadratnih metara i tako najugroženijim porodicama koje su u poplavama izgubile svoje kuće obezbedi novi dom. Ove kuće su prve izgrađene i prve useljene nakon majskih poplava u Obrenovcu. U njih je 16. novembra useljeno 10 porodica - jedna tročlana, sedam dvočlanih i dve jednočlane.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.