AFERA FIOKA: Dragiši Simiću preti zatvor jer je cepao prijave

Izvor: Kurir, 20.Sep.2014, 07:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AFERA FIOKA: Dragiši Simiću preti zatvor jer je cepao prijave

Tužilac na čekanju unutrašnja kontrola privodi kraju istragu o zloupotrebama, posle čega će slučaj biti prosleđen tužilaštvu. Ako bude optužen, Simiću preti robija do 12 godina

BEOGRAD - General Dragiša Simić, koji je do pre nekoliko meseci bio načelnik Uprave saobraćajne policije, zbog brojnih zloupotreba koje je počinio dok je bio na funkciji mogao bi da bude osuđen i do 12 godina zatvora.

Kako je Kurir objavio, Unutrašnja kontrola policije završava >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << istragu o navodima da je Simić brojnim ličnostima sa estrade opraštao saobraćajne kazne, a kako saznajemo, protiv njega se vode i druge istrage.

Prikrivao

GENERAL LAGAO POLICIJU

Dragiša Simić, prikrivanjem štete na „bentliju“, kako navodi sagovornik Kurira, pokušao je da izbegne krivičnu odgovornost.

- Po zakonu, kad je šteta u sudaru veća od 200.000 dinara, policija podnosi krivičnu prijavu protiv vozača ili se obaveštava tužilac. To je po svaku cenu hteo da izbegne. Drugi razlog je to što „bentli“ nije imao kasko osiguranje, pa bi popravku morao da plati iz svog džepa - objašnjava naš sagovornik.

Vozikao se po Srbiji

STIGAO I NA VAŠAR

Redakcija Kurira ranije je objavila fotografije čuvenog „bentlija“ na vašaru u Smederevu.

- Fotografija na kojoj Simić stoji pored „bentlija“ nastala je na vašaru u Smederevu. Sumnjamo da je tamo išao zbog policijskog posla - kaže izvor Kurira.

Šta je sve Simić radio

- Čuvao saobraćajne prijave protiv poznatih ličnosti dok ne zastare

- Privatizovao automobil „bentli“, koji je Saobraćajna policija trebalo da koristi kao „presretača“

- Ljupka Stević slupala „bentli“, ali je Simić rekao da je on vozio

- Umanjio štetu na vozilu kako ne bi bio pokrenut krivični postupak

- Automobil „sklonio“ u servis, u kom je stajao dve godine

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.