10 razloga zašto svaka žena treba redovno da se samozadovoljava

Izvor: Kurir, 01.Feb.2015, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

10 razloga zašto svaka žena treba redovno da se samozadovoljava

Zaboravite dijamante, masturbacija je ženin najbolji prijatelj!

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Cosmopolitan.rs

Ima mnogo zdravstvenih prednosti masturbacije, a ona je nažalost nepravedno vremenom stekla prilično lošu reputaciju.

Jedno američko istraživanje je pokazalo kako je većina žena starijih od 18 godina masturbiralo bar jednom u životu, dok neke to rade redovno. Sudeći prema istraživanju sa Univerziteta u Indijani, samo 7,9 posto žena između >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 25 i 29 godina masturbira dva-tri puta nedeljno, dok taj procenat za muškarce iznosi 23,4 posto.

Masturbacija je, za razliku od srednjovekovnih shvatanja, sasvim prirodna i zdrava aktivnost, a došlo je vreme kada bi trebalo da prestane da bude tabu. Huffington Post je razgovarao sa dr Loren Štrejher, profesorkom ginekologije i autorkom knjige "Sex Rx: Hormones Health And Your Best Sex

Ever" o zdravim uticajima masturbacije.

Štrejherova govori o prednostima masturbacije, a ovo su neke od njih:

Čini vas srećnijim

Nakon orgazma, telo ispušta hormone sreće - endorfin, dopamin i oksitocin, koji popravljaju raspoloženje i čine da se osećate srećnijim.

Osećate se ugodnije u svom telu

Vaše telo treba da vam bude najbolji prijatelj - ono će sa vama biti ceo život i zbog toga treba da ga istražujete i da znate svoju anatomiju.

Pozitivno utiče na vaš seksualni život

Masturbacija vam pomaže da istražujete svoje telo i da saznate šta vam najviše prija. To je način da u krevetu budete samopouzdaniji i sigurniji u sebe, i da svom partneru sugerišete šta želite.

Nakon masturbacije bolje spavate

Orgazmi dovode do popuštanja pritiska, kako fizičkog, tako i emocionalnog, jer iscrpljuju telo čineći vas opuštenima i relaksiranima, što vam pomaže da brže utonete u san.

Odličan je način da se rešite seksualne napetosti

Ukoliko ste odabrali apstinenciju ili jednostavno niste u mogućnosti da imate seks, masturbacija je idealan način da zadovoljite svoju seksualnu želju.

Rešava vas stresa

Sve šta vam pomaže da se opustite - joga, masaža ili masturbacija, dobro je za vas. Gledajte to ovako - masturbacija je besplatna.

Postoji mnoštvo igračaka za masturbaciju

I imate priliku da izaberete koju god želite.

Ne postoje loše strane masturbacije

"Masturbacija nema negativnih efekata. Ništa loše vam se ne može desiti ukoliko masturbirate, ne možete zatrudneti, ne možete dobiti nikakvu bolest, ne ugrožavate nikoga i masturbacija sasvim nepravedno ima lošu reputaciju", poručuje Štrejherova.

Osećaj je fenomenalan

Mislimo da ovo ne treba dodatno komentarisati.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.