TAKVI KAO TI NE UMIRU… Porodica, prijatelji i kolege se oprostili od Mikija Jevremovića (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 19.Jan.2017, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TAKVI KAO TI NE UMIRU… Porodica, prijatelji i kolege se oprostili od Mikija Jevremovića (FOTO) (VIDEO)

Komemoracija povodom smrti Mikija Jevremovića održana je danas u Beogradu.

Veliki broj ljudi došao je u Dom sindikata u kojem su se čuli samo uzdasi, jecaji i: "Ne mogu da verujem da ga više nema". Neutešna Mikijeva ćerka Jelena Jevremović jedva je izdržala emotivne govore Mikijevih kolega i prijatelja, koji su u velikom broju stigli na komemoraciju.

Foto: Telegraf

Mikijeva ćerka Jelena uspela je da izgovori nekoliko rečenica, iako nije držala govor. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<

- Odlučili smo da ga ispratimo gitarom i pesmom. Nisam imala snage da ja održim govor, plašila sam se da će mi pozliti. Poslednji put kada smo bili na ručku tražila sam od konobara da nas slika, a mi se skoro nikada nismo slikali. Najteže mi je palo kada je tata doživeo moždani udar. Tada mi je doktor rekao da možemo da ga vidimo samo kroz prozor... On je podigao ruku da pozdravi strica Zorana, brata Stefana i mene. Bio je jak čovek... Kada sam se vratila iz Pariza bili smo skoro nerazdvojni i nadomestili smo to što mi je nedostajalo dok sam bila mala - ispričala je Jelena.

Foto: Telegraf

Najemotivniji govor održao je Mikijev brat Zoran.

- Dragi moj burazeru, za sve ovo vreme trudio sam se da budem tvoja senka i potpora. Slavili smo zajedno mnoge festivalske pobede, proslavljali tiraže, pevali zajedno... Bio sam uz tebe i kada ti je bilo teško, mnogo teško... Od mame, tate, seke dobio sam u amanet da te čuvam, uspelo mi je to, do pre neki dan. Nisi odgovarao na telefonske pozive, posumnjao sam... Moj Dejan je ludački vozio! Mislio sam u sebi - samo da ne zakasni... Tvoja ispružena leva ruka prema meni i moj osećaj da si tog trenutka hteo nešto da mi kažeš, davalo mi je nadu... Ipak, Bog je hteo drugačije. Ovaj primerak monografije, povodom tvog velikog jubileja, prvi sam zadržao za sebe. Ovaj poslednji, danas na groblju, pružiću ispod one ispružene ruke. Tako ćemo biti zajedno - jedva je uspeo da izgovori Zoran.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

- Ako postoji neko ko je život oslikao u pesmama, onda je to Miki. On je za mene svetski umetnik koji nikada ne umire. Žao mi je što je otišao tako rano. Bog mu je podario talenat i sve ono što pevač treba da ima. Hvala mu što je postojao - rekao je Predrag Živković Tozovac.

Foto: Telegraf

Govor koji je pripremio Matija Bećković pročitao je glumac Nenad Jezdić. Matija je u govoru priznao kako je jednom prilikom od Mikija pozajmio novac.

- Nikada mi nije tražio da mu vratim, ali evo dokaz da pamtim sve što se desilo. Hvala mu na tome i ovo je način da mu se odužim i kažem da nisam zaboravio - napisao je Bećković, između ostalog.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf



Miki Jevremović biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

Podsetimo, pevač je preminuo 13. januara u 76. godini od posledica moždanog udara. Jevremović je 27. decembra imao težak moždani udar, a nekoliko dana bio je u komi.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Veliki Brat

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nije dočekao ispunjenje svog sna: Ovaj plan Miki Jevremović nije uspeo da ostvari (FOTO)

Izvor: Story, 19.Jan.2017

Komemoracija povodom smrti Mikija Jevremovića održana je danas u Domu sindikata, a njegovi prijatelji saznali su za želju koju nije uspeo da ostvari.

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.