Zvezda nadigrala Partizan u 149. derbiju

Izvor: Studio B, 12.Sep.2015, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda nadigrala Partizan u 149. derbiju

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan sa 3:1 (1:1) u 149. večitom derbiju odigranom na stadionu "Rajko Mitić" u meču 9. kola Superlige Srbije.

Golove za Zvezdu postigli su Ugo Vijeira u 26. i 48. minutu i Aleksandar Katai u 55. minutu. Strelac jedinog pogotka za crno-bele bio je Alen Stevanović u finišu prvog poluvremena. Zvezda sada ima osam bodova više od Partizana, koji ima i utakmicu manje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<
CU derbiju koji je bio jedan od najboljih u poslednjih nekoliko godina, Crvena zvezda je dobila rovovsku bitku na terenu i učvrstila se na prvom mestu Superlige, sa osam bodova više od aktuelnog šampiona, ali i utakmicom više.

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su šesti trijumf u nizu i u ovom trenutku pokazali, protiv tima koji je bio nadomak Lige šampiona, da igraju u najboljoj formi u Srbiji.

Junak meča bio je portugalski napadač Ugo Vijeira sa dva gola, od kojih se ne zna koji je bio atraktivniji.

Prvih pola sata izabranici Miodraga Božovića kontrolisali su dešavanja na terenu, posebno u veznom redu, gde su Grujić i Donald dobili većinu duela, iako je Partizan do tada imao najbolju šansu iz kontranapada preko Andrije Živkovića.

Crveno-beli su tada dobru igru krunisali golom Vijeire, posle odlične asistencije Plavšića. Portugalac je sam izašao pred golmana Živka Živkovića i lepim lobom doneo vođstvo.

Fudbaleri Crvene zvezde kao da su se zadovoljili rezultatom pošto su izgubili žar u igri, što je šampion Srbije kaznio u finišu prvog dela igre.

Debitant Alen Stevanović je sa samo pet metara neometan šutirao preko gola, ali se samo nekoliko sekundi pre pištaljke, inače večeras odličnog Mažića, iskupio.

Stefan Babović je uputio idealan pas između štopera Zvezde, a bivši reprezentativac je "špicem" doneo izjednačenje.

I onda je za samo 10 minuta nastavka 149. večiti derbi rešen. Ugo Vijeira se izborio za loptu sa oko 25 metara i posle fantastičnog udarca lopta se odbila o prečku i završila u mreži, što je jedan od najlepših golova u duelima dva tima.

Ekipa Zorana Milinkovića se još nije oporavila od evrogola omalenog Portugalca, a Crvena zvezda je već imala dva gola prednosti, pošto je Katai po desnoj strani "provozao" Lekovića i levom nogom pogodio ugao.

Partizan je, i pored dva gola manje, ponovo pokušao da se vrati, za šta je imao realne šanse, ali se u dva navrata obrukao bivši napadač crveno-belih Abubakar Umaru, kada je izlazio dva puta pred Kahrimana.

Partizan je u poslednjih 20 minuta imao inicijativu, opasno pretio, ali je mreža odličnog Kahrimana do kraja ostala netaknuta.

Ovaj večiti derbi neće doneti preveliku bodovnu razliku u trci za šampionsku titulu, zbog novog sistema takmičenja, ali će sigurno biti veliki zamajac crveno-belima u nastavku prvenstva.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.