Znate li zbog koje Zvezdine zvezde je Lazović pre tri godine rekao NE Srbiji?

Izvor: Telegraf.rs, 01.Okt.2014, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Znate li zbog koje Zvezdine zvezde je Lazović pre tri godine rekao NE Srbiji?

Danko je marta 2011. godine zbog neslaganja sa selektorom, zatvorio vrata reprezentacije. Sada je došlo vreme da ponovo zaigra za "orlove"

Trenutno, Danko Lazović je najbolji igrač Partizana i njegov poziv u reprezentaciju za mnoge nije iznenađujuć, iako ga u nacionalnom timu nema već tri godine.

Još od perioda kada je igrao za Zenit i kada je zajedno sa Aleksandrom Lukovićem odlučio da kaže NE nacionalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << timu Srbije koji je tada vodio Vladimir Petrović Pižon, četvrta Zvezdina zvezda.

Podsećamo vas na izjavu koju je Danko (još nije javno potvrdio dolazak na okupljanje narednog ponedeljka) dao posle odluke 2011. godine da se više ne odaziva reprezentaciji.

Glavni razlog, nesporazum sa Pižonom, koji je sve češće stavljao Danka, tada 27-godišnjaka na klupu.

Foto: Tanjug

- Nikada nisam objasnio svoju odluku medijima, ali ću to učiniti zbog navijača. Imam veliko poštovanje prema nacionalnom timu i uvek sam bio srećan kada sam dobijao poziv, čak i kada nisam igrao.

- Za mene je Srbija sve.

- Ipak, u poslednje vreme nisam dobijao šansu da uđem na teren, iako sam bio bar podjednako dobar kao moji saigrači.

- Odlučio sam da se ne svađam sa selektorom, da se ne žalim medijima, da ne govorim neke stvari o drugim igračima iza leđa. Odlazak iz nacionalnog tima bez pravljenja skandala je bila najbolja opcija za ovu situaciju – govorio je tada Danko Lazović.

Inače, Danko je za nacionalni tim nastupao od 2002. godine i na 43 utakmice je postigao 11 golova.

Foto: Marko Todorović

Jedan od tih golova je postigao protiv Jermenije na Marakani u kvalifikacijama za EURO 2008. Upravo protiv ove selekcije Danko bi mogao ponovo da zabeleži minute u dresu reprezentacije.

Njegov poslednji gol viđen je 2010. godine na Farskim Ostrvima kada je otvorio bravu skromnog rivala.

(Telegraf.rs)
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.