Večiti derbi - 40 privedenih, više od 40 povređenih

Izvor: RTS, 26.Apr.2015, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večiti derbi - 40 privedenih, više od 40 povređenih

Četrdeset jedna osoba privedena je zbog narušavanja i pokušaja narušavanja javnog reda i mira pre, tokom i nakon večitog derbija. Lakše su povređena 35 pripadnika MUP-a, saopštava policija. Više navijača je povređeno, ali niko nije vitalno ugrožen, kažu u klinici "Anlave", koja je dežurala na derbiju.
Večiti derbi između >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Crvene zvezde i Partizana kasnio je zbog tuče navijača na tribinama stadiona "Rajko Mitić".

Do sukoba, koji je trajao oko deset minuta, došlo je na severnoj i istočnoj tribini između pristalica Zvezde, "delija", i, najverovatnije, grupe "zabranjeni", koja podržava Partizan.
Policija je brzo intervenisala i pokušala da spreči veći incident, ali u tome nije uspela, pa je bila primorana da isprazni jedan sektor na severnoj tribini.
U neredima su lakše povređena 35 pripadnika MUP-a, a u klinici "Anlave", koja je dežurala na derbiju, rekli su da su obavili 26 intervencija.
"U Urgentni centar prevezeno je pet navijača, a jedan na Kliniku za intoksikaciju na VMA. Uglavnom su u pitanju bile povrede glave i akutno pijanstvo. Niko nije vitalno ugrožen ili u komi, a ostali zbrinuti navijači imali su povrede gornjih i donjih ekstremiteta - ubodi na šiljak i lake povrede - uganuća", rekao je Beti primarijus Slobodan Ivanović i dodao da su pripadnike MUP-a zbrinjavale njihove lekarske ekipe.
MUP je saopštio da je pre, za vreme i posle utakmice policija u svoje prostorije dovela 41 osobu. Protiv 10 biće podnete krivične prijave, dok će protiv 13 osoba biti podnete prekršajne prijave.
Policija je pronašla veću količinu pirotehničkih sredstava na južnoj tribini stadiona, a po završetku utakmice i kod još pet lica na severnoj tribini.
Pre utakmice, pripadnici Ministarstva vratili su jedan kombi iz Zrenjanina koji je bio natovaren kamenjem i ciglom.
MUP je u saopštenju osudio ponašanje pojedinih navijača. 
Sudija Milorad Mažić povukao je ekipe sa terena na četrdeset minuta, a derbi je počeo kada se situacija na tribinama smirila, u 18.42.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mediji u regionu: Osramoćen srpski derbi

Izvor: RTS, 26.Apr.2015

Mediji u regionu, kao i u Evropi, pišu o večitom beogradskom derbiju, ali, potpuno očekivano – ne o fudbalu, već o incidentima. . Večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana nije prošao nezapaženo u regionu, pre...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.