U susret derbiju - Ceo Zvezdin tim kao Saša Ilić!

Izvor: Sportske.net, 21.Apr.2015, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U susret derbiju - Ceo Zvezdin tim kao Saša Ilić!

Svaki "večiti derbi" je priča za sebe ali pojedinci poput Saše Ilića čine nit koja spaja različite epizode srpske fudbalske svetkovine. Na predstojećem "večitom derbiju" kapiten crno-belih mogao bi da uđe u istoriju.

Kapiten Partizana Saša Ilić (37) prošao je sito i rešeto u crno-belom dresu ali i pored toga što se bliži petoj deceniji života Sale i dalje čini srce i dušu ekipe koju trenutno vodi Zoran Milinković.

Predstojeći "večiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << derbi" biće prilika da Saša Ilić upiše još jedan nastup na srpskoj fudbalskoj svetkovini i da uđe u anale "večitih derbija".

O čemu se radi?

Ukoliko Zoran Milinković uvrsti Sašu Ilića u tim koji će se u subotu suprotstaviti Crvenoj zvezdi na "Rajku Mitiću", kapiten Partizana upisaće 24. nastup na "večitim derbijima".

Ispred njega će po broju nastupa u duelima sa Zvezdom ostati samo Momčilo Vukotić koji je odigrao 25. "večitih derbija", ali nije to ono što izaziva veliku pažnju iako se radi o značajnom podatku.

Prvi put u istoriji "večitih derbija" u subotu bi moglo da se dogodi da jedan igrač ima u svojim nogama gotovo isto nastupa u srpskoj fudbalskoj svetkovini kao i kompletan tim rivalske ekipe.

Uslov da se ovo dogodi biće da Nenad Lalatović ne napravi veće tumbanje u ekipi i na teren izvede jedanaestoricu koja u svojim nogama imaju ukupno 25. nastupa na "večitim derbijima".

Taj tim bi činili Predrag Rajković (1), Miloš Cvetković (0), Savo Pavićević (2), Vukašin Jovanović (0), Dušan Anđelković (8), Aleksandar Katai (1), Mihailo Ristić (1) Saša Stojanović (0), Darko Lazović (11), Luka Jović (1) i Džošua Parker (0).

To znači da uoči 148. "večitog derbija" Saša Ilić ima dva nastupa manje u duelima sa Zvezdom nego kompletan tim crveno-belih u duelima sa Partizanom.

Utakmica 24. kola Jelen Superlige između Crvene zvezde i Partizana zakazana je za subotu, 25. april, od 18 časova.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.