Titula je opet Partizanova: Zvezda pala u finišu drame na Banjici!

Izvor: MozzartSport.com, 25.Maj.2016, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Titula je opet Partizanova: Zvezda pala u finišu drame na Banjici!

Sudije isključile pomoćnog trenera Zvezde, kao i predsednika Viktora Jelenića

Titula ne menja vlasnika, Partizan je šampion Srbije. Crno-beli su na svom bazenu na Banjici savladali večitog rivala sa 10:9 i rešili finalnu seriju u svoju korist sa 2:0.

Ovo je najtrofejnijem srpskom vaterpolo klubu 27. titula nacionalnog šampiona u istoriji.

Iz tabora Crvene zvezde biće povika na sudije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koje su u poslednjoj deonici isključile nekoliko igrača, ali i pomoćnog trenera Aleksandra Nikolića. Ipak, utisak je da su Zvezdini vaterpolisti bili previše nervozni u pomenutom periodu i platili ceh zbog toga.

Senku na ovaj duel bacio je i predsednik Crvene zvezde  Viktor Jelenić pošto je zaradio crveni karton zbog vređanja sudija.

Partizan je u veoma napetoj završnici utakmice stigao do pobede, u kojoj je presudila smirenost strelaca Nemanje Vica i Nikole Jakšića koji je minut i po pre kraja dao 10. gol za crno-bele.

Nadu crveno-belima ulio je Mihajlo Repanović sjajnim pogotokom sa distance, ali gosti nisu imali snage za produžetak.

Na kraju, dva gola za Partizan dao je Draško Gogov, a takav učinak imao je i Branko Peković kod Crvene zvezde.

Kao i u prvoj utakmici, ekipu Partizana na startu je odlično predvodio Draško Gogov i sa dva gola dao početni zamajac domaćinu.

Ipak, kako je vreme odmicalo, crveno-beli su se budili, pre svega zahvaljujući iskusnom Branku Pekoviću.

U prvoj četvrtini palo je čak 10 golova, dok je u drugoj viđen samo jedan pogodak i to Crvene zvezde. Gosti su rešili i treću deonicu u svoju korist.

Inače, crveno-beli su u ovaj duel ušli oslabljeni bez glavnog trenera Rista Maljkovića i centra Borisa Popovića koji je su zaradili isključenja u prethodnoj utakmici.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Vaterpolo

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.