Skandal u Hrvatskoj, odložen veliki derbi!

Izvor: RTS, 22.Nov.2014, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandal u Hrvatskoj, odložen veliki derbi!

Danas je u hrvatskoj prestonici trebalo da se odigra utakmica između Dinama i splitskog Hajduka, što je naravno njihov pandan našem "večitom derbiju". Međutim, navijači iz Dalmacije, njih oko dve hiljade, odbilo je da uđe na Maksimir, jer je oko pedesetak njihovih "kolega" iz Torcide stavljeno na takozvanu "crnu listu". Sa navijačima su se potom solidarisali i fudbaleri Igora Tudora.

Utakmica između >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zagrebačkog Dinama i Hajduka iz Splita, bez ikakve dileme najveća kojom fudbal u Hrvatskoj može da se podiči, danas je trebalo da bude odigrana u okviru 16. kola tamošnjeg šampionata. Međutim...

Petnaest minuta nakon 15 časova, za kada je zakazan početak susreta, na terenu su se našli samo fudbaleri domaćeg sastava. Gosti iz Splita su ostali u svlačionici. Oni su na ovaj način pružili podršku navijačima, koji su prethodno podržali 50-ak svojih drugova kojima nije omogućen ulazak na maksimirski stadion.

Prema propisima, nakon što je isteklo 15 minta, sudija i delegat su konstatovali da utakmica neće biti odigrana, a ono malo navijača Dinama koji su se našli na tribinama se počelo razilaziti.

Igrači Dinama, valjda rešeni da ne gube kontinuitet u radu, održali su trening.

Konačan epilog trebalo bi da bude poznat za par dana, kada će svoju odluku o ovom nesvakidašnjem slučaju doneti nadležni organi Fudbalskog saveza Hrvatske.

Na drugoj strani, kako prenose mediji u Hrvatskoj, navijači Hajduka su spremili "herojski" doček svojim fudbalerima.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.