KSS, Zvezda, Partizan, Metalac i Mega – složni!

Izvor: Mondo, 03.Jun.2015, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KSS, Zvezda, Partizan, Metalac i Mega – složni!

Srpska strana objavila je zajedničko saopštenje u kojem se traži da transformacija ABA lige bude urađena u skladu sa zahtevima FIBA, kako ne bi ispaštala naša reprezentacija.

Košarkaški savez Srbije nedavno je pozvao čelnike ABA lige da dođu u Beograd, kako bi se održao sastanak na kom bi prisustvovali i predstavnici naših klubova učesnika regionalne lige.

Ali, niko iz ABA lige se nije pojavio...

Tada je usledio oštar javni nastup prvog čoveka >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << KSS Dragana Đilasa, koji nije štedeo jednog od čelnika ABA lige, Romana Lisca, a nešto kasnije – kada su iz FIBA ozbiljno pripretili da će izbaciti srpsku reprezentaciju iz međunarodnih takmičenja – usledio je i sastanak "srpske strane".

Iz naše "Kuće košarke" stigao je dopis posle sastanka koji je KSS održao za četiri učesnika ABA lige, Crvenom zvezdom, Partizanom, Metalcem i Mega Leksom. Sve strane potpisale su zajedničko saopštenje, u kom se insistira da "transformacija ABA lige bude urađena u skladu sa zahtevima FIBA i standardima Evrolige".

"Srpski nacionalni košarkaški interes je nesmetano učešće reprezentativnih selekcija Srbije na svetskim i evropskim prvenstvima. Svi klubovi i nacionalni košarkaški savez su saglasni da sve odluke usklađuju u odnosu na taj, najviši srpski košarkaški interes.

Srpski klubovi, učesnici regionalnog takmičenja i nacionalni košarkaški savez apeluju na sve involvirane strane da se nastave razgovori kako bi se došlo do rešenja prihvatljivog za FIBA, klubove učesnike regionalne lige i nacionalne saveze sa prostora bivše Jugoslavije", navodi se u saopštenju u kojem se nedvosmisleno upućuje na to da srpska strana, ipak, nije zadovoljna sprovedenim reformama u vlasničkoj strukturi ABA lige.

Foto: KSS

Da li ovo znači i da će naši klubovi, ali i Savez, do daljeg insistirati da klubovi budu 100 odsto vlasnici preduzeća koje vodi ABA ligu, u odnosu na sadašnji procenat (80 odsto klubovi - 20 odsto fizička lica, prvobitni osnivači lige) ostaje da se vidi.

Borba traje!
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.