Derbi na tribinama - mirnije nego inače...

Izvor: RTS, 21.Okt.2014, 04:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Derbi na tribinama - mirnije nego inače...

Iako je u srpskoj javnosti provejavao strah da nakon dešavanja na meču Srbije i Albanije, 147. "večiti derbi" može biti samo nastavak problema na fudbalskim stadionima, to se ipak nije dogodilo. Šta više, u subotu je u Humskoj viđen jedan od mirnijih derbija.

Partizan je na terenu pobedio Zvezdu, a što se dešavanja oko terena tiče, i tu je bilo zanimljivih stvari. Ne i preterano problematičnih...

Derbi je kao po nekom nepisanom pravilu doneo sukobe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << među "delijama" i "grobarima", istina manjeg obima.

Jedina direktna čarka između pripadnika dve grupe viđena je pedesetak minuta pre početka meča, kada su se na severo-istoku stadiona sukobili zvezdini navijači i "zabranjeni" koji se nisu pomirili sa "grobarima" sa juga.

Uz manji fizički kontakt, viđeno je gađanje bakljama, a sve je okončano intervencojom policije.

Tokom meča priređene su dve veće i jedna manja bakljada, i upravo u ta tri navarata meč je na kratko bio prekidan.

Prvo su "delije" na severnoj tribini, nakon prvog zvižduka Milorada Mažića upalile pozamašnu količinu pirotehnike, a nedugo zatim usledio je "odgovor" sa juga.

"Grobari" su imali koreografiju, u vidu crno-belih zastava i porukom "Crno vam se piše".

Na severnoj trbini je tokom utakmice upaljena i jedna albanska zastava.

Treća bakljada, druga na jugu, viđena je u 60. minutu meča, verovatno povodom nedavnog rođendana Partizana.

Bilo je prozivki i poruka sa obe strane, ali ipak ostaje utisak da ni u navijačkom (kao ni u fudbalskom) smislu ovo nije bio toliko spektakularan derbi...
Pogledaj vesti o: Večiti derbi

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.