Dejo: Pobedili smo strah od neuspeha

Izvor: Mondo, 20.Apr.2015, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejo: Pobedili smo strah od neuspeha

Trener Zvezde istakao je da zadovoljstvo zbog eliminacije Partizana i plasmana u Evroligu može da traje samo jedan dan.

Tim Crvene zvezde Telekom, sa klupe predvođen Dejanom Radonjićem, ostvario je saaspekta istorije, navijača i neprestane borbe za primat u srpskoj košarci, sigurno najveći rezultat u novijoj istoriji kluba.

Crveno-beli su obezbedili treću uzastopnu evroligašku sezonu kroz direktne okršaje sa "večitim" rivalom Partizanom.

Skor >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 24-2 iz ligaškog dela sezone bio je za ponos i zadovoljstvo, ali trebalo ga je potvrditi kroz najtežu moguću plej-of seriju, koja je okončana pobedom 73:81 u četvrtoj utakmici polufinala ABA lige.

"Stalno sam morao da se borim protiv nepoverenja i straha da se ponovo ne dogodi ono što se događalo godinama", aludirao je Radonjić na Zvezdine poraze u velikim mečevima prethodnih sezona.

"Ja sam čvrsto verovao da ćemo uspeti, a jedan od bitnih faktora bilo je igranje protiv najboljih timova Evrope iz nedelje u nedelju. Bilo da su te situacije bile pobedničke ili gubitničke, uspevali smo da iz njih izađemo na kvalitetan način".

Prema njegovim rečima, psihološko opterećenje prethodnih dana bilo je "izuzetno", a o fizičkom naporu (četiri meča za šest dana) ne treba trošiti reči.

"Verujem da će ovaj uspeh svima nama doneti jedan novi status, ali uprkos tome, zadovoljstvo ne sme da traje duže od jednog dana. Moramo brzo da počnemo da se pripremamo za protivnika u finalu... Igračima je svejedno ko će to biti, ja bih, naravno, najviše voleo da to bude Budućnost".

DŽENKINS PRAVIO RAZLIKU

Radonjić je rekao da nije vreme za analizu individualnog učinka, ali je na pitanje o Čarlsu Dženkinsu, koji je u prvom delu sezone bio u drugom planu, ipak pristao da kaže ponešto na tu temu.

"Posebno zadovoljstvo urađenim je zbog činjenice da su igrači napredovali. Da imamo MVP-ja Evrolige, da su mladi puno bolji nego što su bili. Jedan od igrača čije partije su bile posebno analizirane - što je danas jako moderno - jeste Čarls Dženkins. On je već duže vreme u odličnoj formi i to je potvrdio kada nam je bilo od ogromnog značaja. U nekim segmentima je upravo on bio igrač koji nam je (tokom serije protiv Partizana - prim.aut) donosio razliku u kvalitetu".

Radonjić je dodao da ekipa i posle ostvarenja ključnog cilja u aktuelnoj sezoni ima za šta da radi i bori se.

"Svi u klubu biće zadovoljni ostvarenim, želeće odmah da počnu pripreme za narednu sezonu, ali treba da spustimo loptu, nastavimo sa treningom i uradimo ono što želimo - uzmemo trofej ABA lige, a posle i domaće prvenstvo".

Crnogorski stručnjak čestitao je pobedu "svima u klubu, igračima i navijačima".

"Znali smo da će Partizan od starta (četvrte utakmice) pokušati da uzme stvari u svoje ruke. Čvrstom igrom uspeli su da naprave prednost, činilo se da ćemo teško doći do kontrole situacije na terenu, ali smo dobrim šutom za tri poena uhvatili priključak i polako gradili rezultat, sve vreme vodeći računa o odbrani kao polaznoj osnovi za pobedu", analizirao je Radonjić tok meča.

"Partizan je u drugom poluvremenu pokazao karakter, borio se do kraja, ali mislim da je sa naše strane to izgledalo dosta stabilno. Kontrola igre, kontrola rezultata i na kraju pobeda".

Još malo o težini zadatka koji je bio pred crveno-belima...

"Naravno da je teško odigrati četiri derbija za šest dana. Najveći rival sedi sa druge strane, uz naše opterećenje prvim mestom u regularnom delu sezone, a onda i gubitkom prednosti domaćeg terena. Posle poraza u drugom meču uspeli smo da odradimo posao na najbolji mogući način, da pokažemo kvalitet u oba duela na Partizanovom terenu. Što je veoma bitno, služio nas je šut u oba duela, vratili smo 'brejk' i na kraju prošli dalje".

Radonjić je pohvalio ambijent koji su Partizanovi navijači napravili u Pioniru i dodao da su se njegovi igrači osećali "komforno".

"Bilo nam je zadovoljstvo da igramo u ovom ambijentu. Partizan je krenuo sa dosta problema, u slabom sastavu, ali je tokom sezone napravio tim koji ga je doveo do polufinala. I protiv nas su pokazali da su sjajan kolektiv i sasvim je sigurno da će nakon ovoga raditi sve da ponovo budu na pozicijama koje su zauzimali godinama".
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.