Dan večitog derbija: Zvezda igra za nadu, Partizan za titulu /ANKETA/

Izvor: Blic, 25.Apr.2015, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan večitog derbija: Zvezda igra za nadu, Partizan za titulu /ANKETA/

Večiti fudbalski derbi između Crvene zvezde i Partizana uvek je poseban dan u Beogradu, Srbiji i regionu, a subotnji 148. duel crveno-belih i crno-belih imaće dodatnu draž jer bi mogao da bude presudan u šampionskoj trci.

Zvezda je domaćin, prvi put otkad stadion nosi ime legendarnog Rajka Mitića, a pobeda se nameće kao imperativ zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << činjenice da Partizan ima pet bodova prednosti i u slučaju pobede, pa čak i nerešenog rezultata crno-beli bi jednu ruku stavili na pehar.

Igrači trenera Nenada Lalatovića prethodnih dana otvoreno su pričali "da je pobeda jedina opcija", a sem prednosti domaćeg trerena, na ruku crveno-belima ide i činjenice da su u poslednje vreme uglavnom slavili protiv komšija na svom terenu.

"Očekuje nas praznik fudbala u Srbiji jer se sastaju dva najbolja tima, moramo u meč da uđemo mirne glave, da ne srljamo, da čekamo šansu i da damo sve od sebe kako bismo došli do povoljnog rezultata, a to je jedino pobeda", rekao je Lalatović na konferenciji za medije uoči meča.

Sa druge strane, iskusniji tim crno-belih zna kako se igraju utakmice za titulu, često su izlazili kao pobednici, istina, uglavnom u Humskoj, a trener-debitant Zoran Milinković uveren je da baš to može da bude prednost.

"Puno bi nam značila pobeda, ali posle toga ima još šest utakmica, ništa manje važnih. Nije Hamletovsko "biti ili ne biti", ali do kraja ima još 21 bod i nezahvalno je bilo šta prognozirati. Ipak, verujem da imamo snage i znanja da iznesemo trku do kraja", rekao je Milinković.

Kao i prethodnih osam derbija Milorad Mažić će deliti pravdu, što je naravno potpuno logično jer se najbolji srpski arbitar sjajnim izdanjima na evropskoj sceni nameće kao logično i najbolje rešenje.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizna počinje od 18 sati na stadionu "Rajko Mitić".
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Fudbal

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Crveno ili crno: Igra prestola

Izvor: MozzartSport.com, 25.Apr.2015

Vodeći Partizan želi makar da sačuva višak od pet bodova u odnosu na zvaničnog prvaka Crvenu zvezdu, kojoj odgovara samo pobeda..Svaka čast Arsenalu i Čelsiju, akterima derbija nedelje u Evropi, ali rivalitet između londonskih bogataša ne može da se meri s onim koji vlada na beogradskom Topčiderskom...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.