DIVLJAŠTVO: Huliganima pomogli Zvezda i Partizan?!

Izvor: Kurir, 27.Apr.2015, 06:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DIVLJAŠTVO: Huliganima pomogli Zvezda i Partizan?!

POZADINA Pirotehnika je uneta na tribine dan ranije. Zna se kako se sve to radi, ali tu su ispreplitani veliki interesi, pre svega materijalni, ističe Zlatko Nikolić

Neredi na Marakani uoči 148. večitog derbija nisu slučajni, tvrdi kriminolog Zlatko Nikolić. On je u izjavi za Kurir izrazio sumnju da su klubovi, uprave Zvezde i Partizana, pomogli huliganima u unošenju velike količine pirotehnike na stadion.

Dokle više?! To je prvo i osnovno pitanje posle svakog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << derbija koji, po običaju, ostane u senci scena nasilja.

Isti ljudi, isti problemi

- Ništa nije urađeno u međuvremenu i zato se nasilje ponavlja. Isti ljudi su u klubovima, a oni koji se nazivaju huliganima samo odrađuju posao koji su im dali oni iz rukovodstva - ističe Zlatko Nikolić.

UHAPŠEN Navijač zenita inicijator sukoba

RUSI ZAPOČELI INCIDENTE

Veliki broj navijača iz Rusije došao je u Beograd kako bi bili na srpskom večitom derbiju. Prema rečima našeg izvora iz MUP Srbije, upravo su Rusi imali veliku ulogu u izazivanju incidenta na istočnoj tribini.

- Rusi su učestvovali u napadu na policiju iza južne tribine, a kasnije i u nemirima na samom stadionu. Jedan navijač Zenita bio je među najratobornijima, to je osoba čije se krvavo lice vidi na fotografijama, on je uhapšen - priča sagovornik Kurira iz policije.

Večiti se brane

Zvezda: Bez komentara! Partizan: Nismo umešani!

U Zvezdi i Partizanu niko se nije osetio prozvanim.

- Svako ko se imalo razume u organizaciju mečeva zna da Partizan ne može da ima išta s tim. To je pitanje za Zvezdu kao organizatora - kaže generalni direktor Partizana.

- Nemam komentar na to - istakao je Zvezdin potpredsednik Ivica Tončev.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.