Čović: Nema regionalne lige bez Zvezde i Partizana

Izvor: MozzartSport.com, 30.Maj.2015, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Nema regionalne lige bez Zvezde i Partizana

"Mi razvoj naše košarke gledamo kroz regionalnu ligu, čak i za proširenje i pravljenje druge regionalne lige. Ali, iako će to manje republike gledati kao aroganciju Srbije, mi možemo i sami da se takmičimo. Ljutio se neko ili ne", naveo je prvi čovek crveno-belih

Košarkaši rat na relaciji FIBA-ULEB se nastavlja i dobija na intenzitetu, a samim tim zahuktavaju se stvari i na “brdovitom Balkanu“. Na ovim prostorima aktuelno je pitanje Jadranske lige, odnosno struktura >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vlasništa, pa samim tim i opstanak regionalnog takmičenja.

Klubovi iz Srbije još nisu odabrali stranu, a kada to budu uradili moraće da vode računa isključivo o interesu srpske košarke koja je u prošlosti već bila žrtva nekih pogrešnih izbora. Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović istakao je da su crveno-beli i Partizan najvažniji klubovi za bilo kakvo regionalno takmičenje.

“Klubovi su takođe dosta uradili za regionalnu ligu. Ona je dobila mesta u Evroligi preko nacionalnih liga. Srbija, Slovenija i Hrvatska su najveće žrtve. Imali smo ta tri mesta. Pa smo otišli na dva plus jedno, pa sada imamo dva. Ko zna šta će biti sutra. Mi razvoj naše košarke gledamo kroz regionalnu ligu, čak i za proširenje i pravljenje druge regionalne lige. Ali, iako će to manje republike gledati kao aroganciju Srbije, mi možemo i sami da se takmičimo. Ljutio se neko ili ne. Ali, ako Zvezde i Partizana nema u regionalnoj ligi, možete da dodate još koliko želite privatnih lica, te lige neće biti“, rekao je Čović za Sportski žurnal.

On je naveo da je još nije jasno ko će da trijumfuje u sukobu FIBA i ULEB, ali da je jasno kako stvari moraju da se menjaju i da je još jedno od ključnih pitanja prohodnost ka Evroligi iz regionalnog takmičenja.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.