Zvezdo, mi smo za vas vaterpolo institucija

Izvor: B92, 13.Feb.2017, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zvezdo, mi smo za vas vaterpolo institucija"

Vaterpolo klub Partizan saopštio je da su šokirani optužbama iz Crvene zvezde.

Partizan je pozvao, kako je navedeno, sportske (ne)prijatelje da sopstvenu nesposobnost ne prikrivaju napadima na njih.

Zvezda je pre dva dana, nakon apela Partizana da se spreči gašenje kluba koji je iznedrio najviše igraca i doprineo najvećim uspesima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srpskog vaterpola, reagovala tasko što je optužila crno-bele da su četiri decenije povlašćeni, da su besplatno koristili bazen, otimali igrače....

"VK Partizan, najtrofejniji sportski kolektiv u Srbiji, šokiran je saopštenjem iz kluba naših sportskih (ne)prijatelja. Do vašeg saopštenja smo verovali da smo samo sportski rivali. Retorika VK Crvena Zvezda je prizemna i maliciozna, te stoga VK Partizan ne želi bilo kakvu polemiku tog tipa, jer na ovo saopštenje gledamo kao na pokušaj uvlačenja jedne svetske vaterpolo institucije, kao što je VK Partizan, u priču pokušaja dobijanja medijske pažnje od jednog nedefinisanog i neorganizovanog kluba koji po svojim rezultatima i radu tu pažnju i ne zaslužuje", ističu iz Partizana.

Crno-beli navode da tako netačna i maliciozna saopštenja nanose štetu vaterpolo sportu u borbi za preživljavanje, kao i da je apsolutno netačan, zlonameran i krajnje neodgovoran pokušaj da se kroz jedno saopštenje provuče nerad, neznanje i nesposobnost u vodjenju prethodne i ove nove Zvezde isto pripiše VK Partizan.

"VK Partizan samo ukazuje na generalno loše stanje u vaterpolo sportu i pokušavamo da nadjemo rešenja jer sve što govorimo i radimo je, uvereni smo, u interesu svih vaterpolo klubova u Srbiji. (U prethodnim godinama pozajmljivali smo naše igrače, imali zajedničke teninge, ustupali termine za treninge i utakmice.) Zašto vi sportski radnici iz Zvezde to ne radite, ne ukazujete na problem i ne borite se za vaš klub i naš sport u celini? To znate samo vi, jer svakome u Srbiji je jasno da svoju nesposobnost prikrivate destrukcijom"

"Verujemo da je to potpuno jasno i armiji Zvezdinih navijača. Dok smo mi decenijama unazad pravili sistem, osvajali trofeje, stvarali nosioce najviših sportskih i društvenih priznanja, ko je vas sprečavao u tome? Kada smo bili pred gašenjem u prvim godinama ovog veka, mi nismo obrisali naš klub i trofeje već se sa tim dugovima borimo i danas! Ko je vas sprečavao u tome?"

Iz Partizana ističu da oni, kao "lokomotiva", kako su ih nazvali iz Zvezde, kolika god da je uzbrdica i dalje vuče vagon srpskog vaterpola u kome su u 2016. godini u reprezentativnoj seniorskoj konkurenciji imali Nikolu Jakšića, osvajača zlatne olimpijske medalje, u generaciji 1997. godište na EP u Holandiji (zlatna medalja), bila su desetorica igrača VK Partizan, na SP u Podgorici za 1998. godište., bila su osmorica igrača VK Partizan, da ove godine učestvuju u Ligi šampiona sa najmladjom ekipom u Evropi i da su osvojili Kup Srbije za sezonu 2016/17 i to u direktnom duelu sa našim sportskim (ne)prijateljima iz kluba koji samo nosi Zvezdino ime.

"I ovde se sa vama priča završava. Mi ćemo naš sistem i decu sačuvati, stvorićemo nove reprezentativce, osvojiti nove trofeje. Naše račune smo Partizanovoj javnosti kao i Srbiji položili i podršku da nastavimo da se borimo imamo. A vama kolege to tek predstoji, nama ništa ne treba da objašnjavate, ima kome treba da objasnite gde su trofeji, igrači, šta je bilo sa pravim vaterpolo klubom Crvena zvezda", zaključuju iz Partizana.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Partizan: Zvezdo, mi smo za tebe institucija

Izvor: Vesti-online.com, 13.Feb.2017

Vaterpolo klub Partizan saopštio je da su šokirani optužbama iz Crvene zvezde i pozvao, kako su naveli, sportske (ne)prijatelje da sopstvenu nesposobnost ne prikrivaju napadima na njih...Zvezda je pre dva dana, posle apela Partizana da se spreči gašenje kluba koji je iznedrio najviše igraca i...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.