Vaterpolo: Partizan odbranio tron

Izvor: N1 televizija, 25.Maj.2016, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolo: Partizan odbranio tron

Fenomenalan meč smo gledali u drugom meču finalne serije plej-ofa u vaterpolu. Partizan je napravio brejk, kao gost je uz sedam golova Gogova slavio protiv Crvene zvezde se 12:6. Usledio je duel na „Banjici“, Partizan je imao, što bi teniseri rekli, meč loptu za osvajanje titule, za osvajanje duple krune.

Posle velike borbe i pravog rata kako >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u bazenu tako i van njega, pobedio je Partizan sa 10:9 i tako 27. put u istoriji postao prvak države. Crno-beli su, podsetimo, ove sezone osvojili i nacionalni kup.

Partizan je dominirao u prvoj deonici. Odbrana Zvezde na čelu sa golmanom Kraljem nije znala odakle preti opasnost. Borila se Zvezda, ali je Partizan ovaj period igre dobio sa 6:4. Usledila je druga deonica u kojoj smo gledali pravi rat u bazenu. Briljirali su golmani Rističević i Kralj. Zvezda je dobila ovaj period igre sa 1:0 i bila je sve bliže Partizanu, koji je tokom prve deonice imao prednost od četiri gola.

Početkom treće čevrtine, pesma navijača je prestala jer je Aksentijević pogodio za 6:6. Subotić sa penala, a iskusni Peković posle maestralnog poteza za 7:7.Već tada je bilo jasno da sledi rat do poslednjih atoma snage.

Subotić je pogodio za 8:7, Gogov promašio peterac, a predsednik Crvene zvezde Viktor Jelenić dobio crveni karton i morao je da napusti bazen, kao i igrač Zvezda Aksentijević zbog tri lične greške. Usledio je period igre koji je bio malo težak za gledanje, jer je velika borba u bazenu ostala u senci velikih incidenata oko terena.

Ali vratimo se finalu. Rackov je pogodio za 8:8 na samo pet minuta pre kraja meča. Odmah posle toga je prigovorio sudijama pa je i on morao da napusti poprište duela. Partizan je preko Vica ponovo stigao do vođstva – 9:8. Zvezda je imala dva igrača više, ali je Rističević uspeo da sačuva mrežu Partizana. Nedugo zatim iskuni Peković je zbog prigovora sudijama dobio crveni karton, a odmah zatim Partizan je pobegao na 10:8. Strelac je bio Jakšić. Dramu je vratio Repanović. Zvezda je imala priliku da stigne do izjednačenja, ali je Drašković bio neprecizan.

Golove za Partizan postigli su: Gogov 2, Gilen 2, Subotić 2, Jakšić 2, Asanović 1, Vico 1. Što se Zvezde tiče strelci su bili: Aksentijević 2, Peković 2, Andrejević 1, Drašković 1, Rackov 2, Repanović 1.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.