Vaterpolo: Grci petercima u finalu dobili svetske šampione

Izvor: Bor030.net, 17.Jul.2016, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolo: Grci petercima u finalu dobili svetske šampione

Srpska vaterpolo reprezentacija poražena je danas u finalnom meču protiv nezgodne selekcije Grčke, rezultatom 14:15 (4:1, 0:4, 2:2, 3:2, 5:6). Uz velike ovacije i pred nekoliko hiljada navijača, Srbi su ispraćeni velikim aplauzom i uzvicima “šampioni”.

Ekipa domaćina je protiv Grčke već odigrala utakmicu prvog kola turnira i pobedila rezultatom 9:7 (1:1, 3:0, 2:3, 3:3). U narednu borbu sa Grcima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << prema rečima selektora Savića, ušli su željni još jedne pobede i trofeja iz Bora.

Meč između dva velika rivala na svetskoj vaterpolo sceni otvorio je golom Miloš Ćuk, i to nakon trominutne igre bez ijednog pogotka.

Samo minut kasnije, Andrija Prlainović ponovo zatresa mrežu golmana grčke reprezentacije za vođstvo od 2:0, da bi brzim kontranapadom Grci pokušali da smanje tu prednost. Ipak, dobrom odbranom našeg golmana i izuzetno brzom reakcijom domaćih, kontra gostujuće ekipe pretvorena je u prelepu realizaciju Strahinje Rašovića.

Prvi pogodak Grci postižu tek minut pre kraja četvrtine, a strelac je bio Vagilos.

Konačan rezultat na kraju prve etape postavio je Dušan Mandić, uvećavši vođstvo delfina na 4:1.

Srbija bez golova u drugoj četvrtini. Grci dominantni pred poluvreme

Grci drugu fazu meča otvaraju golom Aleksandrulosa, da bi par minuta kasnije Konstantinos kroz dva jaka udarca, u dva navrata, zatresao srpsku gol mrežu i izjednačio na 4:4. To je bio okidač za tajm-aut domaće ekipe.

Ipak, i naredni pogodak Konstantinos realizuje na najbolji mogući način, čime Grci po prvi put prelaze u blago vođstvo od 4:5.

Neizvestan pretposlednji period igre 

Već na samom početku drugog poluvremena, Srbiji izjednačenje donosi Andrija Prlainović. Međutim, ni gostujuća selekcija nije sedela skrštenih ruku, pa je dobro uigranim napadom prevarila našeg golmana i ponovo povela, ovog puta sa 6:5, a ubrzo i sa 7:5.

Razliku na samo gol zaostatka ubrzo smanjuje Andrija Prlainović, čime se ne dozvoljava da Grci na pauzu pred finalnu četvrtinu odu sa dva gola prednosti.

Četvrta četvrtina u znaku velike borbe za 1. mesto

Nakon dva minuta igre bez golova, svojim prvim pogotkom na meču, Konstandinos uvećava prednost grčke selekcije na dva gola razlike, odnosno 8:6, da bi već u narednom napadu Dušan Mandić neutralizovao mogućnost da dođe do veće razlike.

Ipak, neumoljivi Konstantinos, koji je briljirao tokom svih mečeva turnira, a naročito u ovom finalnom, pogotkom sa velike daljine, ponovo uvećava razliku na 9:7, koju Srbi opet stižu golom Milana Aleksića.

Minut pre kraja utakmice, publika se budi i navijanje postaje sve jače. Srbija u svom poslednjem napadu izjednačava golom Mitrovića na 9:9, što je bilo dovoljno da se konačan skor odredi kroz penale.

Peterci, publika na nogama

Nakon izuzetno neizvesne utakmice i nerešenog ishoda regularnog dela meča, usledila je penal serija. Gol za golom, nizali su se pogoci obe ekipe, a konačan rezultat od 14:15 postavila je grčka reprezentacija.

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.