Vaterpolisti zadovoljni igrom protiv Crne Gore

Izvor: Akter, 28.Jul.2015, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti zadovoljni igrom protiv Crne Gore

Selektor Dejan Savić i igrači vaterpolo reprezentacije Srbije rekli su posle sinoćnje pobede nad Crnom Gorom da su zadovoljni prikazanim na početku Svetskog prvenstva

Svetsko prvenstvo se igra u Kazanju, u Rusiji.

"Početak dobar, mada je bilo na startu teško na obe strane. Odbrana je bila solidna, a golovima iz igre smo uspevali da se odvojimo. Crna Gora je imala poslednji trzaj kada je stigla na minus jedan, ali smo se sa dva brza gola odvojili i >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << priveli utakmicu kraju", rekao je Savić posle utakmice.

Vaterpolo reprezentacija Srbije uspešno je počela nastup na Svetskom prvenstvu u Kazanju, pošto je danas pobedila Crnu Goru sa 11:8 (2:1, 4:2, 3:4, 2:1) u prvom kolu Grupe D.

Najefikasniji u redovima Srbije na večerašnjoj utakmici bio je Filip Filipović sa tri gola.

"Dobar početak šampionata. Čestitam ekipi, Gojko Pijetlović je bio siguran na golu. Odbrana kako treba, mada je bilo nekoliko jeftinih golova. U napadu nismo sve realizovali, ali je najvažnije da smo pobedili uz kvalitetnu igru", naveo je Filipović.

I Milan Aleksić, koji je dva puta zatresao mrežu Crnogoraca, zadovoljan je igrom.

"Rekli smo da je važna pobeda, ali ne treba praviti euforiju. Možemo još bolje i očekujem da će tako biti u nastavku takmičenja", rekao je Aleksić.

Srbija, po mišljenju Andrije Prlainovića, počela utakmicu u grču, ali je i on zadovoljan prikazanim.

"Dobro smo igrali. Dosta pozitivnih stvari. Malo je bilo grča u početku. Odbranom smo ih naterali da šutiraju iz teških pozicija. Gojko je dobio na sigurnosti i posle smo se odvojili. Uslovi za igru su sjajni i uživanje je igrati u ovom bazenu", rekao je Prlainović.

Kapiten reprezentacije Živko Gocić kazao je da njegova ekipa mora da bude maksimalno oprezna i u naredna dva meča u grupi, protiv Japana i Australije.

"Najvažnija je pobeda protiv odličnog tima kakav je Crna Gora. Ništa nije odlučeno i tako bi razmisljao i da smo izgubili. Igrali smo dobro, ali možemo još bolje. I u naredna dva meča moramo da budemo maksimalno ozbiljni kako bismo obezbedili prvo mesto u grupi", rekao je Gocić.

Selektor Crne Gore Ranko Perović kazao je da Srbija zasluženo slavila.

"Srbija je bolja ekipa. Mi nismo odustajali i nisam nezadovoljan. Kratko - pobedio je bolji tim", kratko je rekao Perović.

"Delfini" će u drugom kolu Grupe D Svetskog prvenstva igrati protiv Japana, u sredu od 16.30.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.