Uživo: Bomba Ćuka, Srbija u naletu se vratila sa -4 protiv Crne Gore - 9:9!

Izvor: Blic, 25.Jul.2014, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Bomba Ćuka, Srbija u naletu se vratila sa "-4" protiv Crne Gore - 9:9!

Vaterpolo reprezentacija Srbije igra polufinalni duel Evropskog prvenstva u Mađarskoj protiv selekcije Crne Gore, a derbi možete uživo pratiti na Blicsport.rs!

Srbija je u četvrtfinalu bila bolja od grčke reprezentacije sa 13:9, dok je Crna Gora uspela kroz grupu da izbori direktan plasman u polufinale prvenstva Evrope. "Delfini" su prošle godine Svetskom prvenstvu poraženi u četvrtfinalu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 9:8, pa će im ovo biti prilika za revanš na kontinentalnom šampionatu.

U prvim napadima nisu se dve reprezentacije pokazale u dobrom svetlu, jer nisu pogađali okvir gola, dok je Gojko Pjetlović jedini ozbiljan šut Nikole Janovića zaustavio. Spoljni igrači srpske selekcije su se povukli, pa je Draško Brguljan sa pozicije centralnog beka pogodio desni ugao za vođstvo Crnogoraca.

Šta nije uradio u prvim napadima, Nikola Janović nadoknadio je na pet minuta do kraja prve deonice pošto je sjajnim varkama izbegao blok i prevario čuvara mreže Srbije za 2:0. Strpljiv napad doneo je i prvi gol "delfina" koji su imali igrača više, pa je kapiten Živko Gocić smanjio prednost, ali je Nikola Janović ponovo bio precizan, te smo ponovo bili dva gola u minusu.

Brze kontre uporno su pravile probleme Srbiji, jer je Darko Brguljan zatresao mrežu srpske selekcije za velikih 4:1. Ništa nije išlo od ruke Srbima koji su na minut i po do kraja prve deonice primili i peti gol. Mučenje je prekinuo Filip Filipović veoma preciznim i jakim udarcem za 5:2, iako je nekoliko trenutaka pre toga bio udaren u facu od strane Nikole Janovića.

Povratak u utakmicu desio se deset sekundi do kraja četvrtine kada je Stefan Mitrović sa leve strane pravim projektilom doneo i 5:3. Draško Brguljan sa desne strane pogađa mrežu Pjetlovića, pa je Srbija sa mukom ušla i u drugu deonicu (3:6).

Najbolji strelac na prvenstvu Aleksandar Ivović pronašao je rupu i pogodio za 3:7, a tome se sigurno niko nije nadao, pogotov ne tako lošem plivanju naše selekcije koja je imala mnogo grešaka u defanzivi. Nastavili su Crnogorci da udaraju Filipovića, a onda je sa dva igrača više Srbija preko Ćuka smanjila na "-3".

I kada je bilo prilike za samo dva gola minusa, Radić je odbranio šut Filipovića sa peterca, tako da se na poluvreme otišlo upravo sa "-3" (4:7). Nije bilo leka za šut Mlađana Janovića (4:8), tako da je igra naše selekcije bila sve nervoznija, ali je jedna greška je dala šansu Mitroviću da donese se razlika ponovo smanji.

Posle mnogo turbulencija Milan aleksić je primio loptu na dva metra od golmana Crne Gore Radića i sačekao ga da padne i golom ozvaničio samo dva gola zaostatka, što se nije desilo od prve četvrtine. Veliki nalet iskorišten je na minut i 20 sekundi do kraja treće četvrtine kada je Prlainović pronašao Filipovića, a ta kombinacija je bila dobitna, jer su se "delfini" vratili samo na jedan gol zaostatka.

Ipak, Crnogorci su šraubom Nikole Janovića sa "+2" ušli u poslednji deo igre. Pod prečku, Mitrović je održao Srbiju pred poslednje minute meča. A, onda i - bomba Ćuka za izjednačenje (9:9)!

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.