Vaterpolisti ubedljivo do polufinala

Izvor: RTS, 25.Jul.2017, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti ubedljivo do polufinala

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je u Budimpešti pobedila Australiju sa 15:5 (4:1, 4:2, 4:2, 3:0). "Delfini" za finale protiv boljeg iz duela Italija – Hrvatska.

Šampioni sveta su napravili još jedan korak ka odbrani >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << titule osvojene pre dve godine, a naredni protivnik na tom putu biće im pobednik meča Italija – Hrvatska.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je kapiten Filip Filipović sa tri gola, po dva su postigli Miloš Ćuk, Stefan Mitrović, Andrija Prlainović i Duško Pijetlović, a u strelce su se upisali i Sava Ranđelović, Milan Aleksić, Nikola Jakšić i Viktor Rašović.
Strelci za Australiju bili su Džered Gilkrist, Nejtan Pauer, Lahlan Edvards, Aron Janger i Džo Kejs.
Izabranici Dejana Savića su sjajno počeli četvrtfinale, pa su golovima Ćuka i Filipovića iz peterca vrlo brzo poveli sa 2:0. Gilkrist je nakon toga šutem iz daljine smanjio rezultat, ali je to sve što su Australijanci uspeli do kraja prve deonice.
Vaterpolisti Australije su pokušali igrom sa dva centra da poremete svetske prvake, ali je Srbija dobro reagovala i u poslednja dva minuta postigla još dva gola. Strelci su bili Filipović i Stefan Mitrović.
Kako je počela prva, tako je počela i druga četvrtina – brzim golom Srbije. Na 5:1 je povisio Pijetlović, ali je Australija potom smanjila na 5:3 i imala šansu sa igračem više da se još više približi.
Srbija je do kraja druge deonice zaigrala bolje u odbrani i odmah je stigao i rezultat. Golovima Prlainovića, Mitrovića i Ranđelovića, olimpijski šampioni su na veliki odmor otišli s velikom prednošću – 8:3.
Vaterpolisti Srbije su i u trećoj četvrtini, kao i u prethodne dve, postigli četiri gola, tako da su bez ikakvih problema održavali veliku prednost. Ništa se nije promenilo ni u poslednjoj deonici, Srbija je sjajno igrala i u napadu i u odbrani pa je mirno privela meč kraju.
U polufinale se ranije već plasirala Grčka, koja je savladala Crnu Goru i ta selekcija čeka pobednika meča u kojem se sastaju Mađarska i Rusija.
Srbija će u četvrtak igrati polufinale, protiv boljeg iz meča Italija – Hrvatska.
Ovako je protekao meč:

17.08 – Završena je treća deonica. Reprezentacija Srbije vodi sa 12:5.

16.55 Počelo je drugo poluvreme.
16.50 Završeno je prvo poluvreme, Srbija vodi sa 8:3.
Australija je sa dva gola uspela da priđe na 5:3, ali je reprezentacija Srbije uspela golovima Pjetlovića, Ubovića i Ranđelovića ponovo da se rezultatski odmakne od protivnika.

16.33 – Završena je prva četvrtina, Srbija vodi sa 4:1.
Reprezentacija Srbije je otvorila meč sa dva gola, Australija je smanjila na 2:1, ali izabranici Dejana Savića nisu dozvolili protivnicima da izjednače, već su sa dva gola povećali prednost na 4:1.

16.18 – Počeo je meč, prvi napad će imati reprezentacija Srbije.
16.15 – Vaterpolisti obe selekcije su u bazenu, meč uskoro počinje.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kreće prava bitka: Delfini na Ajkule (16:10)

Izvor: B92, 25.Jul.2017

Vaterpolisti Srbije nastavljaju odbranu titule prvaka Sveta, u utorak igraju protiv Australije (16:10) u četvrtfinalu turnira u Budimpešti...Australija nije slavila ni u jednom od poslednjih deset međusobnih duela u prethodnih pet godina, a ove godine "delfini" su tri puta nadigrali "Ozije" u prijateljskim...

Nastavak na B92...

Srpska mašinerija " 'Delfini' u polufinalu SP!

Izvor: B92, 25.Jul.2017

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva u Budimpešti ubedljivom pobedom nad Australijom – 15:5...'Delfini' su nastavili sa fantastičnim partijama u prestonici Mađarske, pitanje pobednika rešili već nakon dve četvrtine i punom pare grabe ka 11. uzastopnoj medalji na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.