Savić: Rezultat protiv Rusije nije bitan, uigravanje u prvom planu

Izvor: Blic, 13.Apr.2014, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savić: Rezultat protiv Rusije nije bitan, uigravanje u prvom planu

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da u meču protiv selekcije Rusije u okviru kvalifikacija za Svetsku ligu rezultat nije u prvom planu, već uigravanje za predstojeće Evropsko prvenstvo u Mađarskoj.

Srbija je na čelu A kvalifikacione grupe s maksimalnim učinkom, ispred Rusije i Rumunije koje imaju po jednu pobedu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i dva poraza.

"Taj meč rezultatski nije bitan i to ne pričam kao alibi. Mi smo već obezbedili plasman na završni turnir Svetske lige, a najbitnije je da se svi skupimo u najjačem sastavu. Drago mi je što se predstojeći meč igra u Kragujevcu i to je jako bitno za vaterpolo. Srbija je previše igrala u Novom Sadu i Beogradu, pa reprezentaciju želimo da predstavimo i u drugim gradovima. Kragujevačka publika je, zbog Radničkog, navikla na vrhunski vaterpolo i očekujem veliki odziv publike", rekao je Savić.

On smatra da je vaterpolo sport "u kojem se trofeji brzo zaboravljaju" i da se konstantno teži ka novim ciljevima.

"Nikada se ne prisećamo naših uspeha, a mnoštvo trofeja je zalog za budućnost. Nadam se da će ih u narednom periodu biti još više. U suštini naša zemlja lako zaboravlja uspehe vaterpolista. Svaka druga nacija ima veliki motiv da nas pobedi i moramo da težimo večitom radu i usavršavanju", naveo je Savić.

Reprezentativac Nikola Rađen izrazio je zadovoljstvo što on i drugovi iz nacionalnog tima u ponedeljak kreću sa novim pripremama i dodao da očekuje trijumf nad Rusijom.

"Znamo naše ciljeve i idemo na pobedu. Već smo igrali sa njima u Rusiji, kvalitet njihovog vaterpola nije na nekadašnjem nivou. Propustili su prethodna tri olimpijska ciklusa i to je velika šteta za rusku reprezentaciju. Međutim, sigurno je da se Rusi neće unapred predati, ali sve zavisi od nas i igraće onoliko koliko im dopustimo", zaključio je Rađen.

Utakmica poslednjeg kola kvalifikacija za Svetsku ligu između vaterpolista Srbije i Rusije biće odigrana u utorak od 19 sati na bazenu SC Park u Kragujevcu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.