Savić: Cilj sezone smo ispunili,ali želimo i medalju na SP

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Avg.2015, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savić: Cilj sezone smo ispunili,ali želimo i medalju na SP

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da njegovi izabranici ne odustaju od visokog plasmana na prvenstvu sveta u Kazanju, bez obzira što su osvajanjem Svetske lige u junu osigurali učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Srpski vaterpolisti u Kazanju su osvojili prvo mesto u D grupi i direktno se plasirali u četvrtfinale, gde će igrati sa pobednikom susreta osmine finala između Brazila i SAD.

"Naš cilj je medalja, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << a konkurencija je takva da njome moramo da budemo zadovoljni. Vidite i sami da, pored na papiru favorizovanih ekipa, u konkurenciju ulaze još Grčka, Australija, Amerika i Brazil. To je već popriličan broj, uz konstataciju da nema Španije", izjavio je Savić za sajt nacionalnog saveza.

Mnogi smatraju da je reprezentacija SAD siguran rival Srbije u četvrtfinalu, ali Savić upozorava na moguća iznenađenja.

"Vidim da mnogi otpisuju Brazil, kao i Kanadu u duelu sa Italijom. Ne bih bio baš tako siguran. Za prolaz Crne Gore i Australije nema problema, ali ovde će biti velike borbe. Amerika je ispunila cilj na kontinentalnim igrama, ovde igra rasterećeno, a selektor Dejan Udovičić nas odlično poznaje. Izgubili smo od njih četiri utakmice ove godine i to nije slučajno. S druge strane, Brazil raste, već ima prvu medalju u istoriji, a u Riju će posebno biti težak protivnik za svakoga. Nemojte da me pitate za polufinale u Kazanju, to je tako daleko", kazao je Savić.

Ocenjujući dosadašnje učešće na svetskom prvenstvu, Savić je naveo da je Srbija imala dobar ritam sa Crnom Gorom i vratila se u igru protiv Australije.

"Neki delovi odbrane bili su dobri, ali nisam zadovoljan primljenim golovima iz igre, realizacijom igrača više, oscilacijama. To moramo da popravimo", poručio je selektor državnog tima, istakavši da je prvenstvo u Kazanju kvalitetno.

"Dobre utakmice, dosta neočekivanih rezultata, poput poraza Italije, remija Kine i Brazila, odličnih igara Australijanaca protiv Crne Gore i nas, zatim Brazila protiv Hrvata. Šteta što nema Španije i što Rusija nije konkurentnija u ovom trenutku. Kvalitet takmičenja je vrlo visok i tako i treba da izgleda Svetsko prvenstvo", zaključio je Savić.

Andrija Prlainović je naveo da su se on i saigrači istrošili na meču protiv Australije.

"Uvek je tako kada igramo sa njima. Sjajni su sportisti i bili su blizu iznenađenja. Moramo da podignemo formu na nivo za medalju i tada ne verujem da ima jačih ekipa od nas. Ali, to treba pokazati u bazenu", kazao je Prlainović.

Četvrtfinalna utakmnica prvenstva sveta između Srbije i pobednika susreta Brazil - SAD igra se u utorak, 4. avgusta, od 20.30 sati.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo,   Olimpijske igre

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Savić: Cilj smo ispunili, želimo i medalju na SP

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Avg.2015

KAZANJ - Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da njegovi izabranici ne odustaju od visokog plasmana na prvenstvu svijeta u Kazanju, bez obzira što su osvajanjem Svjetske lige u junu osigurali učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru...Srpski vaterpolisti u Kazanju...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.