Pre godinu dana... ZLATO! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 23.Jan.2017, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pre godinu dana... ZLATO! (VIDEO)

Na današnji dan pre godinu dana Srbija je odbranila titulu evropskog prvaka u vaterpolu i najavila leto iz snova. Podsetite se!

Tog 23. januara 2016. godine, Srbija se radovala novom zlatu srpskih vaterpolista, što je bila uvertira u potonji, najveći uspeh u ovom sportu - zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

U fenomenalnom finalu u beogradskoj Areni, pred rekordnim brojem gledalaca  >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << što se tiče evropskih prvenstava (18.473 ljudi!), Srbija je pobedila Crnu Goru 10:8 i treći put uzastopno osvojila titulu prvaka Starog kontinenta.

"Selfi" za sva vremena: ŠAMPIONI!

Utakmica za infarkt!

Rasterećeni Crnogorci, koji su potpuno zasluženo došli do završnice (u polufinalu su deklasirali jednog od favorita - Italiju), zadali su mnogo muka srpskom timu. Vodili su 2:0, potom 3:1, usledila je zatim "rezultatska klackalica", bukvalno, do samog finiša. Čitavu treću četvrtinu srpskim tim je jurio prednost Crne Gore, da bi u završnici prelomio meč u svoju korist.

Crnogorci su se "malo" ljutili posle utakmice, "bljuvali" vatru na sudijski par, a srpski vaterpolisti su zlato proslavili u jednoj kafani na Čuburi.

Foto: MN Press

Osvajači zlata bili su:

Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Živko Gocić, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Branislav Mitrović i trener Dejan Savić.

Bilo je to drugi put u poslednjih 10 godina da Beograd organizuje Evropsko prvenstvo u vaterpolu i opet zlato (na Tašmajdanu je bilo leta 2006. godine).

Finalnu utakmicu Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine između Srbije i Crne Gore posmatralo je 18.473 ljudi, čime je postavljen novi rekord u istoriji tog sporta.  rethodni rekord iznosio je 17.000, a postavljen je 2000. godine u finalu Olimpijskih igara u Sidneju između Mađarske i Rusije.

Tek što smo se otreznili od tog zlata, došlo je leto 2016. gdine. Rio de Žaneiro. Znate već sve...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.