Ne nasedamo na izjave Udovičića

Izvor: Mondo, 03.Avg.2015, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne nasedamo na izjave Udovičića"

U reprezentaciji Srbije svesni da se pritisak pred četvrtfinale SP protiv SAD nalazi na nama. Dobar sparing sa Hrvatima.

Foto: Vaterpolo savez Srbije

Srbija - SAD, utorak od 20.30 časova, utakmica za ulazak u polufinale i najuži krug kandidata za medalje na Svetskom prvenstvu u Kazanju.

"Delfini" nisu blistali u grupnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << fazi, ali su dobili sve tri utakmice i direktno prošli među osam najboljih. To im je donelo (ne)željenu pauzu od tri dana, koju su prebrodili sparing mečevima.

Na zvaničnom sajtu VSS navodi se da je posebno kvalitetna bila trening utakmica protiv Hrvatske, koja se u četvrtfinalu sastaje sa Crnom Gorom.

Najviše pažnje u javnosti pobudila je izjava selektora SAD Dejana Udovičića, nekada stratega naše selekcije, u stilu "samo da nas Srbija ne razbije".

Uroš Stevanović, prvi pomoćnik našeg selektora Dejana Savića, veruje da je tu reč o psihološkim "igricama" pred ključnu utakmicu na turniru.

"Znamo Udovičića, cilj mu je da rastereti svoje igrače, a nas pritisne i pokuša da iznenadi. Nećemo nasesti".

Stevanović je dodao da najviše strahuje od centra Džona Mana, koga Dejan Savić odlično poznaje iz Crvene zvezde, a upozorava i na golmana Barona, koji je na ovom SP u top formi.

Andrija Prlainović poručuje da ni 13:7 sa nedavno održanog Fajnal ejta Svetske lige nisu nikakva garancija.

"Još smo daleko od polufinala. Favoriti smo, u Bergamu smo pokazali kvalitet za siguran trijumf, ali to sada ništa ne znači. Ne sme da bude potcenjivanja".

Zanimljivo je da smo u 12 zvaničnih susreta sa SAD otkako je Srbija samostalna izgubili jedan - na Olimpijskim igrama u Londonu. Ali, tada u timu nije bilo iskusnog centra Slobodana Nikića.

"Nikada nisam izgubio od njih", ističe Nikić i dodaje:

"Udovičić se sigurno neće predati. Azevedo, Kupido i Man su im udarne igle, imaju dobar spoj mladosti i iskustva".

Zdravstveni bilten u srpskom timu je dobar, raspoloženje takođe, ali svi se sećaju Barselone 2013, kada su posle tri dana odmora poraženi u četvrtfinalnom duelu sa Crnom Gorom.

"Izvukli smo neke pouke. Amerikancima niko neće reći ništa ako izgube od Srbije, a nama je cilj medalja".

"Nezgodni su, imaju odličnu odbranu, šuterima neće biti lako".

PAROVI ČETVRTFINALA: Hrvatska - Crna Gora 16.30, Grčka - Australija 17.50, Mađarska - Italija 19.10, Srbija - SAD 20.30.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vaterpolisti bolji od SAD za polufinale SP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2015, 07:11

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u ruskom Kazanju, pošto je danas pobedila SAD sa 12:7 (4:2, 3:3, 2:1, 3:1)...Srbija će u polufinalu igrati protiv Italije, koja je sa 8:7 savladala Mađarsku. Taj duel će se igrati u četvrtak od 20.45...Srbiju je predvodio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.