Kakav preokret, Srbija vodi!

Izvor: RTS, 25.Jul.2014, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakav preokret, Srbija vodi!

Srbija - Crna Gora 10:9 (poslednja četvrtina). Vaterpolisti Srbije i Crne Gore odlično se poznaju. Neki su igrali zajedno u reprezentativnim selekcijama zajedničke države. Međusobni dueli prethodnih godina su bili izuzetno uzbudljivi. Imajući to u vidu, ali i izraženi kvalitet dve selekcije, jasno je da nas u polufinalu Evropskog prvenstva očekuje spektakl i prava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vaterpolo poslastica. Direktan prenos je na RTS1.

21.25 - Bolja igra Srbije u trećoj četvrtini, ipak, pogotkom Nikole Janovića u poslednjoj sekundi tog dela igre Crna Gora ponovo odlazi na gola prednosti - 7:9.

21.04 - Poluvreme, Crna Gora ima tri gola prednosti - 4:7.

20.47 - Odlična prva četvrtina Crne Gore, koja je u jednom trenutku imala četiri pogotka prednosti. Ipak, dva gola Srbije u finišu prve deonice ostavljaju nadu da "delfini" mogu do preokreta. Posle prve četvrtine, Srbija - Crna Gora 3:5.

20.30 - Počeo meč u Budimpešti između Srbije i Crne Gore.

20.12 - Prvi finalista Evropskog prvenstva je reprezentacija Mađarske, domaćin turnira, koja je u neizvesnom meču sa 8:7 savladala Italiju.

Vaterpolo reprezentacija Srbije sastaje se danas sa selekcijom Crne Gore u polufinalu prvenstva Evrope, a u taboru nacionalnog tima ističu da u tom okršaju nema favorita i da je sve otvoreno.

"Nema tajni između nas. Odlučiće hladna glava i bolja koncentracija u finišu susreta. Ne verujem da će pobednik biti poznat pre same završnice meča. Znam sve šutere Crne Gore, ali to ništa ne znači, takvi majstori uvek znaju da pronađu put", rekao je golman Gojko Pijetlović, koji smatra da Crnogorci imaju kvalitet da osvoje prvenstvo.

"Malo smo umorni od mečeva u jakoj grupi i u četvrtfinalu, a sa Crnom Gorom smo odigrali mnogo uzbudljivih i neizvesnih utakmica. Međutim, ne opterećuje nas poraz od njih na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Barseloni. Dovoljno smo iskusni da se na to ne obaziremo", poručio je Pijetlović.

Nikola Rađen je naglasio neophodnost da ekipa prvenstveno gleda sebe i kako da bude još bolja.

"Iz meča u meč podižemo formu. Siguran sam da smo u stanju da damo maksimum. Raduje me što forma ide uzlaznom linijom u svim segmentima. Odlučiće nijanse. Ovakvi mečevi su na nož, presuđuju motivacija i koncentracija", istakao je Rađen.

Kapiten crnogorske reprezentacije Nikola Janović ocenio je da Srbija ima najjači tim na kontinentalnom šampionatu, ali da on i saigrači imaju snagu da pobeđuju velike rivale.

"Sigurno nas očekuje težak meč, i pre prvenstva kazali smo da je Srbija glavni favorit. Na svim mestima odlično su pokriveni. S druge strane, stari smo znanci. Odigrali smo mnogo mečeva do sada i biće to pravo polufinale", rekao je Janović.

On je dodao da Crna Gora ima svoje adute i da igra odlično.

"Ipak, ovaj duel odlučiće psihološka stabilnost, koju jedna ili druga ekipa budu imale u datom trenutku. Pošto su obe selekcije odigrale mnogo važnih utakmica, verujem da će odbrana i inspiracija pojedinca rešiti pobednika", zaključio je Janović.

Polufinalna utakmica prvenstva Evrope između vaterpolista Srbije i Crne Gore igra se večeras u Budimpešti od 20.30 sati (RTS), a u drugom polufinalu od 19 sati sastaju se Italija i domaćin, Mađarska.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kakav preokret, Srbija u finalu!

Izvor: RTS, 25.Jul.2014

Srbija - Crna Gora 10:9 (kraj). Srbija će u nedelju braniti evropsko zlato, pošto je posle velikog preokreta savladala Crnu Goru. Rivali u nekoliko navrata imali četiri pogotka prednosti, "delfini" furioznom završnicom stigli do finala sa Mađarskom...Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.