I kad je bilo najteže, bili smo najjači: Čitajte šta su vam poručili igrači najbolje vaterpolo ekipe ikada!

Izvor: Telegraf.rs, 21.Avg.2016, 01:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I kad je bilo najteže, bili smo najjači: Čitajte šta su vam poručili igrači najbolje vaterpolo ekipe ikada!

Šta posle svega kažu igrači ekipe koja je osvojila sve što je mogla da osvoji u jednom sportu?

Srbija je na najlepši mogući način i definitivno i zvanično stavila do znanja svetu da je vaterpolo sila! Nakon finala Olimpijskih igara, obelodanjeno je da će kapiten Živko Gocić i naš najtrofejniji vaterpolista Slobodan Nikić posle zlata u Riju otići u "penziju" kada je u pitanju reprezentativna karijera. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<

- Da se zahvalim ovim momcima, koji su, što bi Bucko (selektor Savić) rekao, dotakli večnost. Odupirao se opet da skoči u bazen. Osvojili smo sve to može da se osvoji, ako se ne varam ovo nikome nije pošlo za rukom - rekao je Gocić za RTS, dok su ga saigrači prekidali povicima "osvojili smo sve".

Slobodan Nikić je poručio:

- Ostvario mi se san, kad sam počeo da igram vaterpolo. Ovakav kraj reprezentativne karijere ne znam kako da opišem, još sam u stanju šoka. Ovo smo igrali za Srbiju, jesmo kidali živce, ali ovo je zlato!

Foto: Tanjug/AP

Bombarder Filip Filipović rekao je da je utakmica sa Australijom bila kljčna.

- Svaka utakmica bila odlučujuća, za razliku od onih koji nisu verovali: i kada nam bilo je najteže, bili smo najjači. Odigrali smo najzreliju utakmicutada, nismo izgubili glavu. Zahvalio bih se saigrčima, stručnom štabu. Smatram da nijedna ekpa ni u jednom sportu nije na ovakav način dominirala.

Mladi Dušan Mandić pozdravljao je Srbiju, Crnu Goru i celu Boku Kotorsku.

- Ja sam bez reči, šta mi je vaterpolo pružio u životu... Ovo su takvi momci, drugari. Nisam još svestan šta smo uradili i ispunili. Mislim na lične ciljeve, svaka čast svima.

Na kraju, Andrija Prlainović je istakao važnost da se klupski vaterpolo pod hitno sredi, a o utakmici je rekao:

- Izvanredno pametno smo odigrali protiv Hrvata, jako malo grešaka, bili smo dobro pripremljeni za utakmicu, vladala je pozitivna energija nakon polufinala. Osećao sam da smo spremni za najveću utakmicu u našim karijerama i životima - poručio je Prlainović.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Gocić i Nikić: Prešli smo igricu, sada neko proba neko drugi

Izvor: Beta, 21.Avg.2016

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Živko Gocić rekao je večeras da je njegova ekipa osvajanjem zlata na Olimpijskim igrama ušla u večnost i istakao da ne postoji bolji način da se oprosti od nacionalne selekcije. "Kao što smo rekli dok smo se radovali - osvojili smo sve! Uspeli smo da se...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.