Hrvatska - Srbija u vaterpolo četvrtfinalu? Suknov rafal naneo prvi poraz Italiji

Izvor: MozzartSport.com, 12.Avg.2016, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska - Srbija u vaterpolo četvrtfinalu? Suknov rafal naneo prvi poraz Italiji

Olimpijski šampioni preuzeli prvo mesto u grupi i sada je na Delfinima da zakažu četvrtfinalni obračun

Ako Srbija večeras savalada Australiju, potom i autsajdera Japan, a Hrvatska do kraja grupne faze iskoristi zicer protiv Francuske pripremite se za srpsko-hrvatski vaterpolo duel u četvrtfinalu Olimpijskih Igara.

Hrvatska je danas nanaela prvi poraz Italiji, lideru grupe B i izjednačila se sa snjom na čelu tabele. Hrvati su u najboljoj partiji od >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << početka Olimpijsih Igara razbili Azure sa 10:7 zahvaljujući čudesnoj partiji Sandra Sukna. Olimpijski šampioni su se brzo oporavili od iznenađujućeg poraza protiv Španaca i uspeli da odgovore na pravi način protiv jedine neporažene ekipe u grupi.

U prve tri četvrtine se vodila izjednačena borba i izgledalo je da su Italijani na boljem putu. Hrvate nije služio igrač više i prva četvrtina je završena 1:1. U drugom kvartalu igre je usledio vatromet golova, a Sandro Sukno je najavio kanonadu. Doveo je Barakude u vođstvo od 2:1, a potom izjednačio na 3:3 posle dva gola Italijana zaredom. Hrvati su preko Šetke poveli sa 4:3, ali su Italijani ekspreno izjednačili, da bi Joković iz peterca doneo olimpijskim šampionima gol prednosti pred poluvreme.

Čim je počela treća četvrtina, Sukno je nastavio seriju i trećim golom odveo Hrvatsku prvi put na dva razlike, ali Tempetsi, Gali, Filjoli i družina nisu odustajali i uspeli su da izjednače. Međutim, Sandro Sukno je danas bio u elementu i nastavio je da teroriše Italijane. Vezao je još dva gola do kraja četvrtine i doneo Hrvatima 8:6 pred poslednjih osam minuta igre. Italijansi su preko Gala uspeli d smanje, ali je Burić pogodio dva puta zaredom i doneo Hrvatskoj veliku pobedu. Sa pet golova, Sukno je bio apolutni junak pobede.

Ovom pobedom, Hrvatska se izjednačila na vrhu tabele sa Italijom, ali je u prednosti zbog boljeg međusobnog skora. na vrhu bi mogao da se stvori i trpougao ako Španci savladaju Francusku i Crnu Goru, ali zbog bolje gol-razlike u međusobnim duelima sa Azurima i Furijom, Hrvatska je u presnoti. Ostaje im da iskoriste zicer protiv Francuske i overe prvo mesto u grupi.

To znači da idu na četvrtoplasiranog iz grupe A. Toj ulozi će najbliža biti Srbija ako večeras savlada Australiju. I to nas dovodi do vaterpolo spektakla u četvrtfinalu 16. avgusta u kojem će Srbija i Hravtska odlučivati o putniku u borbu za medalju.

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.