Filip: Možda malo dosađujemo; Andrija: Cilj uvek zlato

Izvor: N1 televizija, 25.Jun.2017, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filip: Možda malo dosađujemo; Andrija: Cilj uvek zlato

Kapiten vaterpolo reprzentacije Srbije Filip Filipović zahvalio je saigračima što su mu omogućili da i on podigne trofej, dok je Andrija Prlainović istakao važnost osvajanja trofeja u stvaranju nove ekipe za Olimpijske igre 2020. u Tokiju.

Pobedom protiv Italije u finalu (10:9) Delfini su osvojili petu titulu u nizu u Svetskoj ligi. Tom titulom nastavljena je sjajna serija Srbije, čime je potvrđena >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << dominacija svetskim vaterpolom.

Strelac dva pogotka u finalu Filipović rekao je da ova ekipa zna kako se igraju finala.

"Ovi momci na čelu sa Dejanom Savićem znaju kako se igraju finala, verovali smo do kraja da smo kvalitetniji i na kraju smo pokazali. Osvajanjem i ovoga dosadili smo vaterpolo svetu, ali se nadam da nismo dosadili i našem narodu, jer je ovo nešto najlepše što mi možemo njima da doprinesemo. Hvala i onima što nas podržavaju i onima što nas ne podržavaju - možda sada počnu", izjavio je Filipović.

Kapiten nije propustio priliku da zahvali saigračima, ali i svima koji su učestvovali u ovom uspehu.

"Zahvalio bih se saigračima i stručnom štabu koji su omogućili da i ja podignem trofej, kao i ljudima koji su omogućili da dođemo u Rusiju, pre svega mislim na Ministarstvo omladine i sporta i Vaterpolo savez Srbije. Nadam se da ćemo imati bolje uslove u budućnosti", zaključio je levoruki igrač.

Andrija Prlainović istakao je da su Italijani uz Mađare i Hrvate najteži protivnik.

"Ima ekipa od kojih ne volimo da gubimo, a sa Italijanima smo imali neka negativna iskustva. Zato sada gledamo da ih što duže održimo bez pobede protiv nas. Ova pobeda je bitna i za predstojeća takmičenja, znači nam na psihološkom planu", smatra Prlainović.

Početak meča nije izgledao baš najbolje po Delfine.

"Krenuli smo neuobičajeno za nas ali još jednom smo pokazali da možemo da se vratimo. Drago mi je zbog igrača koji su prvi put osetili ovakve turnire i utakmice, pošto smo u stvaranju nove ekipe za Tokijo koja treba da ostane u vrhu. Uvek je važno da pobeđuješ i osvajaš turnire. Koliko god se ljudi čudili odakle nam volja da pobeđujemo i osvajamo medalje, ali dokle god igramo za Srbiju imamo isti cilj - zlatnu medalju", rekao jeon.

Sledeće takmičenje koje očekuje Delfine je Svetsko prvenstvo u Budimpešti na kojoj Srbija brani zlatnu medalju.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo,   Olimpijske igre

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.