Delfini savladali Australiju

Izvor: Vostok.rs, 31.Jul.2015, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

``Delfini`` savladali Australiju

31.07.2015. -

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je u Kazanju Australiju sa 10:9 u, veoma uzbudljivoj, utakmici 3. kola D grupe prvenstva sveta. "Delfini" u četvrtini finala, u utorak, igraju protiv pobednika večerašnjeg duela SAD - Italija.

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se dirketno u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kazanju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << pošto je u utakmici poslednjeg trećeg kola Grupe D pobedila Australiju sa 10:9 (3:2, 2:2, 1:4, 4:1).



U ekipi Srbije po dva gola postigli su Filip Filipović, Stefan Mitrović i Milan Aleksić. Po jedan gol postigli su Slobodan Nikić, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović i Živko Gocić.

Najefikasniji u ekipi Australije bio je Aron Janger sa tri gola, a dva gola dodao je Džoel Svift.

Australija je na početku povela, ali je srpski tim golovima Nikića, Ćuka i Pijetlovića preokrenuo na 3:1. Nakon toga igralo se gol za gol, a u drugoj četvrtini ekipe su igrale dobre odbrane, pa je postignuto samo tri gola.



Srpski vaterpolisti su na početku treće četvrtine poveli sa 6:4 golom Mitrovića, ali je Australija nakon toga, predvođena Jangerom, napravila seriju 4:0 i preokrenula na 8:6 i u poslednju deonicu ušla je sa dva gola prednosti.

Srbija je u četvrtoj četvrtini popravila igru u napadu i prvo je izjednačila na 8:8 golovima Aleksića i Mitrovića, a zatim je obezbedila pobedu preko Gocića i Filipovića.

 

Izvor: RTS    
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.