Crnogorci u šoku: Pobedila je srećnija ekipa!

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jul.2014, 05:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorci u šoku: Pobedila je srećnija ekipa!

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Ranko Perović je rekao posle poraza od Srbije da u finale Evropskog prvenstva odlazi srećnija ekipa.

 Andrija Prlainović i Draško Brguljan

 

Crna Gora je ispustila praktično dobijenu utakmicu, pošto je branilac titule Srbija nadoknadila četiri gola minusa i velikim preokretom u poslednjoj četvrtini slavila rezultatom 10:9.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
"Odigrali smo dobre dve četvrtine, posle toga je Srbija zaigrala mnogo bolje odbranu. Imali smo jako mnogo ličnih grešaka, teško je bilo braniti se. Na kraju, možda i dve srećne situacije za njih, dve odbijene lopte. Kao što smo očekivali, bila je ovo teška, neizvesna utakmica, pobedio je srećniji tim. Išlo je previše dobro, dve četvrtine su bile odlične, a onda smo stali", rekao je Perović za RTV Crne Gore.

Kapiten Nikola Janović je istakao da je glavni razlog šokantnog poraza od Srbije to što su on i saigrači popustili u odbrani.

"Mislim da smo na kraju posustali u odbrani. Nismo do kraja verovali u pobedu i žao mi je zbog toga. Srbija je bila na kolenima, ali svaka im čast. Promenili su golmana i to im je izgleda bila dobitna kombinacija", rekao je Janović. 

 

On je dodao da je Srbija "jedna izuzetna ekipa".

"Posle velike prednosti primili smo dva-tri laka gola. Kasnije se uvukla nesigurnost, igrač više nam je konstantno bio loš tokom utakmice. Žao mi je zbog nekih momaka u našoj reprezentaciji, jer su retki trenuci kada možete da dođete do finala. Propustili smo ovu šansu, ali ostaje da igramo za treće mesto. Biće jako teško, ali moramo dati sve od sebe. Treba smoći snage protiv Italijana koji će uraditi sve da dođu do medalje'', zaključio je Janović.

Aleksandar Ivović je naglasio da on i saigrači moraju da pronađu motiv protiv Italijana i da će sve učiniti da navijače obraduju medaljom.

''Protiv Srbije desilo se ono čega smo se pribojavali. Rekli smo da će pobediti ekipa koja bude imala psihološku stabilnost tokom cele utakmice. Imali smo igru prvih 16 minuta, posle smo se u napadu mučili i to je na kraju presudilo. Realizacija igrača više bila je katastrofalna, osam šansi zaredom nismo iskoristili, to na kraju presudi u ovakvim utakmicama. Ali, to je sport. Biće teško vratiti se posle ovakvog poraza, ali u nedelju idemo na pobedu, znamo koliko svaka medalja znači", zaključio je Ivović.

Utakmica za treće mesto na EP u Budimpešti između vaterpolista Crne Gore i Italije igra se u nedelju od 18.30 sati, a dva sata kasnije u borbi za titulu će se sastati Srbija i Mađarska.

 

 
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selektor CG: Pobedio srećniji tim

Izvor: B92, 26.Jul.2014

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Ranko Perović rekao je posle poraza od Srbije da u finale prvenstva Evrope odlazi srećniji tim. "Kao što smo očekivali, bila je ovo teška, neizvesna utakmica, pobedio je srećniji tim", izjavio je Perović

Nastavak na B92...

Perović: Svaka čast igračima, nemamo bolje od onih koji hoće da igraju za Crnu Goru

Izvor: Blic, 26.Jul.2014

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Ranko Perović nije imao zamerke na igru svojih izabranika u porazu od Srbije sa 10:9, u polufinalu Evropskog prvenstva koje se održava u Mađarskoj..."Nisu pobedili, ali su dali sve od sebe. Učinili su koliko su mogli u tom trenutku. Prošle godine smo mi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.