Ćiro Blažević: Ako Dodik pozove vodi ću reprezentaciju Srpske

Izvor: RTS, 16.Apr.2014, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćiro Blažević: Ako Dodik pozove vodi ću reprezentaciju Srpske

Miroslav Ćiro Blažević ne bi imao ništa protiv da vodi reprezentaciju Republike Srpske. Dejan Rambo Petković mogao bi da postane šef struke Atletiko Paranensea. Hristo Stoičkov kritikuje Barselonu zbog katastrofalne politike dovođenja i prodaje igrača. Vrhunska provokacija Džoa Kola. Mihajlović dovodi Pejčinovića u Đenovu. Ljajić razmišlja o odlasku iz Rome. Kriterijumi za učešće na OI jednaki za letnje i za zimske sportove. EP u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vaterpolu u Areni? Mandićeva na pripremama u Mančesteru. Pobede Njujorka i Klipersa uz klupski rekord u Los Anćelesu.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama. 

21.20 - Poznati hrvatski stručnjak Miroslav Ćiro Blažević, rekao je da bi mogao da vodi reprezentaciju Republike Srpske na prijateljskoj utakmici protiv selekcije Srbije, u septembru u Banjaluci. "Ja sam sportista i ja to gledam samo sa sportske strane. Ne vidim ništa sporno u tome da vodim reprezentaciju Republike Srpske. Još ako bi me moj prijatelj Milorad Dodik pozvao, verujte da mi ne bi bilo mrsko da se nađem u toj ulozi", izjavio je Blažević za portal Klix.sport. Ranije danas predsednik FS RS Mile Kovačević potvrdio je da je da se prijateljska utakmica između reprezentacija Republike Srpske i Srbije odigra 4. septembra u Banjaluci. Kako je ranije najavljeno, selekciju Republike Srpske predvodiće Željko Buvač, asistent Jirgena Klopa u Borusiji iz Dortmunda.

20.58 - Rodžer Federer ima dve ćerke sa suprugom Mirkom. On je 24. decembra objavio da čekaju treće dete, ali nisu rekli kada. Novinarima u Monaku je kazao da se još ne zna tačan termin porođaja. Novinari su ga potom upitali da li bi bio spreman da propusti Otvoreno prvenstvo Francuske, koje se igra od 25. maja do 8. juna. "Da, ali pričaćemo o tome ako se to desi. Sada se nadamo da se to neće desiti. Ako se desi, tako je kako je", rekao je osvajač 17 grend slem titula. Federer je igrao na svakom grend slemu od 2000. godine.

19.38 - Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u osminu finala turnira u Monte Karlu pošto je pobedio Rusa Tejmuraza Gabašvilija sa 2:0 (6:4, 6:1). Prvi nosilac na ovom turniru će se sastati sa Andreasom Sepijem iz Italije koji je savladao Pabla Anduhara. 

18.47 - Dejan Rambo Petković prvi je kandidat za mesto trenera Atletiko Paranensea. Uz Petkovića kandidat za klupu brazilskog kluba je i legendarni reprezentativac i bivši selektor Dunga. Popularni "Pet" je krajem prošle godine preuzeo brigu o U-23 ekipi Atletiko Paranensea i direktor je omladinske škole.

18.41 - Fudbaler Liverpula Danijel Staridž nije teže povređen i možda će biti spreman za utakmicu sa Noričom za vikend. Engleski reprezentativac izašao je u 66. minutu derbija protiv Mančester sitija zbog problema sa tetivom, ali su pregledi pokazali da je u pitanju "blago istegnuće". Liverpul je trenutno prvi na tabeli Premijer lige i traži svoju prvu titulu posle 24 godine. Staridž je drugi strelac lige sa 20 postignutih golova, a čini polovinu ubitačnog napadačkog dvojca sa Luisom Suaresom, koji je do sada postigao 29 pogodaka.

17.15 - Predstojeći tradicionalni Beogradski maraton, 27. po redu, oboriće rekord po broju učesnika u maratonskoj i polumaratonskoj trci, najavili su organizatori. Deset dana pre početka trke prijavilo se 3.050 učesnika iz 52 zemlje sveta, što je za 200 takmičara više u odnosu na prošlogodišnji rekord (2.850). Beogradski maraton biće održan u nedelju, 27. aprila.

17.03 - Ulaznice za završni turnir Jadranske lige biće puštene u prodaju u četvrtak, a raspon cena kreće se od 500 dinara za polufinale do 12.000 dinara za finale. Organizator završnog turnira Crvena zvezda objavila je da će se ulaznice prodavati od 14.00 na prodajnim mestima Iventima. Organizator je naveo i da će kapaciteti u Areni biti smanjeni iz bezbednosnih razloga, kao i da će za simpatizere zagrebačkih klubova Cibone i Cedevite biti rezervisan poseban sektor. Osim toga, u slučaju da se u finalu nađu Zvezda i Partizan, hala biti podeljena na Sever za navijače crveno-belih, i Jug za pristalice crno-belih.

16.41- Delegacija Evropske plivačke asocijacije (LEN), koju je predvodio izvršni direktor Paolo Frihneht, upoznala je državnog sekretara za sport Predraga Peruničića sa mogućnošću da se Evropsko prvenstvo u vaterpolu, čiji će domaćin 2016. godine biti Beograd, održi u Kombank areni, u kojoj bi bio instaliran montažni bazen. Prema Frihnehtovim rečima, taj model je uspešno primenjen na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u Danskoj, a na isti način biće organizovan i šampionat koji se ovog leta održava u Berlinu.

16.06 - Predsednik Olimpijskom komiteta Srbije Vlade Divac izjavio je da nije zadovoljan rezultatima koje su srpski sportisti ostvarili na minulim Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju i da će ubuduće kriterijumi za učešće na olimpijskim igrama biti jednaki za letnje i za zimske sportove.

15.44 - Košarkaš Galatasaraja Karlos Arojo propustiće zbog povrede drugi meč četvrtfinala Evrolige protiv Barselone. Barselona je ubedljivo pobedila u prvom susretu (88:61), a Arojo se povredio kada je posle šuta nezgodno stao na nogu protivničkog centra Dorsija i iskrenuo skočni zglob. Portorikanski košarkaš je ove sezone lider Galatasaraja sa 13,4 poena, 5,6 asistencija i 2,1 skoka i proglašen je za najboljeg asistenta u TOP 16 fazi Evrolige sa 6,1 proigravanja po meču. Druga utakmica plej - ofa Barselona - Galatasaraj igra se sutra od 21 sat, dok se u nedelju serija seli u Istanbul.

15.27 - Fudbaler Ajntrahta Sebasijan Rode misli ima ono što je potrebno kako bi uspeo u Bajernu iz Minhena i dodao je da želi da se dokaže Pepu Gvardioli koji je dao zeleno svetlo za njegov transfer. Rode je ranije ove nedelje potpisao četvorogodišnju ugovor sa Bajernom i od naredne sezone nosiće dres šampiona Bundeslige. "Mnogi misle da samo iskusni igrači mogu uspeti u Bajernu. Moram da dokažem suprotno. Spreman sam da to uradim uprskoj žestotkoj konkurenciji. Nema granica, moram to da dokažem", rekao je Rode.

15.03 - Reprezentativac Holandije Arjen Roben smatra da je Vesli Snajder ključna figura u igri selekcije i da se nada da će biti deo tima na Svetskom prvenstvu u Brazilu. "Snajder je veoma važan igrač. To sam ranije već govorio i to nije tajna. On je igrač koji ekipi donosi dodatni kvalitet i treba nam na Svetskom prvenstvu", rekao je Roben. Snajder je izgubio mesto u prvom timu reprezentacije Holandije od kako je prešao u turski Galatasaraj, a selektor Luis Van Gal je nedavno nagovestio da je nastup veznog igrača u Brazilu pod znakom pitanja. "Ja sam veliki fan Snajdera. Naravno, ne možemo da upoređujemo njega kao igrača pre četiri godine i danas... Neke stvari su se promenile od tada, ali on svakako dodaje nešto, znači ekipi", rekao je Roben.

14.48 - Rodžer Fererer se plasirao u treće kolo turnira u Monte Karlu, pošto je lako savladao Radeka Štjepaneka sa 2:0 u setovima (6:1, 6:2). Meč je trajao svega 52 minuta. Nekada najbolji teniser sveta će u narednom kolu igrati protiv još jednog češkog igrača, Lukaša Rosola. Plasman u treće kolo ranije danas obezbedili su i Italijan Fabio Fonjini i Kanađanin Miloš Raonić.

14.36 - Trener Real Sosijedada Jagoba Arasate produžio je ugovor sa klubom do kraja sezone 2015/16. Arasate je prošle godine preuzeo klub od Filipa Montanijea, kojem je bio pomoćnik. Real Sosijedad je trenutno na sedmom mestu na tabeli Primere sa 51 bodom, odnosno ima bod manje od Viljareala koji je na šestom mestu koje vodi u Ligu Evrope naredne sezone.

14.15 - Pep Gvardiola smatra da Bavarci nemaju šanse da eliminišu Real u polufinalu Lige šampiona ukoliko ponove prethodne tri partije u Bundesligi. Bajern je osam kola pre kraja Bundeslige osugurao svoju 24. titulu, ali posle toga je odigrao sa Hofenhajmom (3:3) i poražen je od Augzburga (1:0) i Borusije iz Dortmunda (3:0). "Ako budemo igrali u Madridu kao protiv Borusije mislim da nemamo nikakve šanse da se plasiramo u finale. Isto tako mislim i na naše utakmice sa Augzburgom i Hofenhajmom. Nalazimo se u nezgodnoj situaciji jer nismo fokusirani u potpunosti na mečeve i zato nam se dešavaju kiksevi", rekao je Gvardiola na konferenciji za medije.

13.55 - Legendarni fudbaler Barselone Hristo Stoičkov kritikovao je bivši klub i optužio upravu Katalonaca da vodi katastrofalnu politiku dovođenja i prodaje igrača. "Novac se baca. Barselona radi stvari koje ne bi trebalo, kao što je prodaja Tijaga Alkantare za 25 miliona evra, a u ugovoru ima klauzulu od 90 miliona. Rafinja i Fontas su prosleđeni Selti za milion evra u vreme kada je klubu potrebna zamena za Karlesa Pujola. Još jedan 'zločin' je prodaja Martina Kaseresa Juventusu, zatim Zlatana Ibrahimovića, koji je kupljen za 66 miliona evra", rekao je Stoičkov za španski "Sport". Najbolji bugarski fudbaler svih vremena veruje da Barselona, uprkos problemima, može večeras da osvoji Kup kralja protiv madridskog Reala. Stoičkov je u dva navrata sa puno uspeha igrao za Barselonu, a za najboljeg igrača sveta proglašen je 1994. godine kada je sa reprezentacijom Bugarske došao do polufinala Svetskog prvenstva u SAD.

13.25 - Adem Ljajić razmišlja o odlasku iz Rome na kraju sezone, ali će konačno odluku doneti u dogovoru sa Upravom kluba. Ljajić je ove sezone odigrao 24 utakmice, od kojih je samo 13 počeo u startnoj postavi. U prošlom kolu Serije A protiv Atalante (3:1) bio je strelac svog šestog gola. "Nisam mnogo igrao u poslednje vreme, ali fudbal je takav i trener odlučuje. Dao sam sve od sebe i mislim da sam dobro odigrao. Ostalo je još pet utakmica do kraja sezone i posle toga ćemo svi razgovarati i videti šta je najbolje", rekao je Ljajić za "Skaj Italija". On je prošlog leta prešao iz Fiorentine u Romu za 11 miliona evra. Italijanski mediji ranije su spekulisali da Rimljani nisu zadovoljni igrama Ljajića, koji nije opravdao uloženi novac i da bi na kraju sezone mogli da ga prodaju.

12.50 - Trener Mančester sitija Manuel Pelegrini ne žali zbog odluke da kapiten Vensan Kompani počne meč protiv Liverpula. Kompani se povredio na poslednjem treningu pred duel sa Liverpulom prošlog vikenda, međutim, Pelegrini je odlučio da kapiten ipak počne meč. "Kompani je počeo utakmicu jer je kapiten. On je pre meča rekao da je dobro i da je lekar ekipe to potvrdio. Ne žalim zbog toga. Ne volim da analiziram pojedinačan učinak igrača po medijima. Ja razgovaram sa fudbalerima i kada pobedimo i kada izgubimo", rekao je Pelegrini. Ekipa s Enfilda je u jednoj od najvažnijih utakmica sezone pobedila sa 3:2, a Kompani je bio krivac za sva tri gola Liverpula. Belgijanac će već danas imati priliku da se iskupi za greške u meču protiv Sanderlenda. Mančester siti je treći na tabeli Premijer lige sa 70 bodova, odnosno sa sedam manje od prvoplasiranog Liverpula.

12.30 - Sampdorija, na čijoj klupi sedi Siniša Mihajlović, želi na leto da angažuje srpskog defanzivca iz Nice Nemanju Pejčinovića, prenosi ugledni fransuski list "Frans fudbal". Kako se navodi Pejčinović trenutno vodi pregovore sa Nicom oko produžetka ugovora, ali ponuda iz Đenove bi mogla da promeni njegove planove. Ovaj 26-godišnji defanzivac dres Nice sa velikim uspehom nosi od 2010. godine, a prethodno je igrao za Rad, OFK Beograd, Crvenu zvezdu i Hertu iz Berlina. Prošao je sve selekcije Srbije, igrao za reprezentaciju do 21 godine na šampionatu Evrope u Švedskoj 2009, dok je za A tim zabeležio jedan nastup, protiv Poljske 2008. godine. Nedavno je kao kapiten prvodio selekciju novinara u prijateljskom meču sa A reprezentacijom Srbije u Užicu.

11.50 - Engleski mediji prenose da je Dejvid Mojs već krenuo u renoviranje Junajteda i da su "đavoli" vrlo blizu dovođenja dva nova igrača - Luka Šoa iz Sautemptona i Vilijama Karvalja iz Sportinga. Za obojicu će Junajted platiti 70 miliona evra. 

11.25 - Pomalo zaboravljeni Džo Kol, nekada najtalentovaniji engleski fudbaler, kojeg su povrede sprečile da igra u kontinuitetu, izveo je jedan od duhovitijih poteza ove nedelje u Engleskoj. Njegov Vest hem je poražen od Arsenala sinoć sa 3:1, a navijači Arsenala su zviždali Kolu kada se zagrevao. Kol im nije ostao dužan, već je "otpozdravio" imaginarnim peharom, čime ih je pitao - gde su vam trofeji? 

11.15 - Dvojica momaka iz Dablina, koji su u decembru prošle godine vređali na rasnoj osnovi legendu Mančester junajteda Endija Kola, imaće dosta vremena da porazmisle o svojim postupcima. Naime, Li Birn i Gregori Horan su dobili 20, odnosno deset nedelja zatvora, jer su na letu od Dablina do Mančestera, pijani vređali Kola. 

11.00 - Odbojkašica iz Srbije Ivana Nešović proglašena je za drugu poenterku turskog šampionata. Odbojkašica Čanakalea odigrala je 27 mečeva ove sezone i uspela je da ostvari 422 poena za svoj tim ili u proseku 15.6 po utakmici. Ispred Neševićeve je samo Gozde Jilmaz iz Sarijera, koja ima 450 poena ili 16 u proseku. Čanakale je na plej-aut turniru četiri poslednjeplasirane ekipe uspeo da osigura opstanak u turskom šampionatu, pošto je ostvario pet trijumfa u šest duela. Pored Ivane Nešović, boje Čanakalea ove sezone branile su iz Srbije i Vesna Čitaković-Đurišić i Jovana Vesović, a ekipu je vodio Dragan Nešić.

10.40 - Košarkaši Partizana na današnji dan pre tačno 22 godine u Istanbulu postali su šampioni Evrope, čuvenom trojkom Aleksandra Đorđevića u poslednjoj sekundi finalnog meča protiv Huventuda. Crno-beli su do najvećeg upeha u istoriji kluba došli 16. aprila 1992. godine u dvorani "Abdi Ipekči" trijumfom protiv španskog tima (71:70). Delovalo je da će Partizan ostati bez trofeja, pošto je osam sekundi pre kraja, pri nerešenom rezultatu (68:68) Đordi Viljakampa doneo prednost španskom timu. Ipak, ono što je usledilo i danas se prepričava i prenosi sa generacije na generaciju. Đorđević je uzeo loptu, stuštio se ka protivničkom košu i potom iz veoma teške pozicije pogodio. Zanimljivo je da je gotovo iste "trojke" Đorđević pogodio protiv Hrvatske na Evropskom prvenstvu u Barseloni 1997. godine za pobedu od 64:62, kao i osam godina kasnije na oproštaju od aktivnog bavljenja košarkom u Pioniru.

10.30 - Olimpijska šampionka Milica Mandić pripreme za Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu nastavila je u Mančesteru, saopštio je tekvondo kluba Galeb. Trener reprezentacije Dragan Jović rekao je da će Mandićeva imati priliku za nekoliko dobrih mečeva, jer se pored selekcije Velike Britanije u Mančesteru priprema i tim Koreje. "Ovo je samo nastavak priprema posle Kopaonika. Odlazak u Mančester na treninge sa najboljima iz njihovog tima je odavno isplanirana aktivnost. Došli smo na njihov poziv, da u pet dana zajedničkim snagama popravimo sadašnju formu pred odlazak na Evropsko prvenstvo", rekao je Jović. Šampionat Evrope u tekvondou biće održan od 1. do 4. maja u Azerbejdzanu.

10.00 - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je srpskim hokejašima osvajanje bronzane medalje na prvenstvu sveta Druge divizije Grupe A, koje je održano u Beogradu. "Bravo, momci, čestitam vam na sjajnom rezultatu. Na najbolji način ste branili boje Srbije. Verujem da će, nakon ovog vašeg uspeha, hokej steći još veću popularnost u Srbiji", navodi se u čestitki ministra Udovičića.

08.30 - U nastavku NBA lige odigrane dve preostale utakmice. Njujork je kao gost savladao Bruklin sa 109:98 a Klipersi su u Los Anđelesu savladali Denver sa 117:105 i ostvarili 57. pobedu u šampionatu, što je rezultat za klupsku istoriju. Dosadašnji rekord Klipersa u ligaškom delu prvenstva iznosio je 56 pobeda, a ostvaren je u sezoni 2012/2103. Do rekordnog rezultata Kliperse su jutros predvodili Blejk Grifin i Kris Pol. Prvi je sa 24 poena bio najefikasniji pojedinac tima, dok je Pol utakmicu završio sa novim "dabl-dabl" učinkom - Uz 21 koš imao je i deset asistencija.Ligaški deo prvenstva NBA lige završava se utakmicama u noći između srede i četvrtka.

00.08 - Hokejaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na prvenstvu sveta Druge divizije Grupe A, koje je završeno u ledenoj dvorani Pionir u Beogradu. Hokejaši Srbije u utakmici poslednjeg kola savladali su selekciju Australije rezultatom 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) i na kraju završili kao trećeplasirani, iza šampiona Estonije i Islanda. Odlučujući gol za domaćina prvenstva postigao je Nemanja Vučurević u samoj završnici meča, posle asistencije Dimitrija Filipovića, samo dva minuta i 15 sekundi pre isteka regularnog dela.

00.00 - Sastav nacionalnog tima za prvenstvo Evrope, čiji je domaćin Beograd, biće poznat početkom maja, rekao je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić. "Pripreme su uveliko počele. Dva puta dnevno obilazim radove kojima rukovodi Predrag Peruničić, glavni čovek Organizacionog komiteta prvenstva, i sve ide planiranom dinamikom. Sastav reprezentacije još se ne zna. Početkom maja, posle Beogradske internacionalne regate, staviću na papir postignute rezultate i rešiti pitanje imena reprezentativaca", izjavio je Ilić, a prenosi Veslački savez Srbije. Očekuje se da do početka maja na adresu VSS stignu prijave oko 40 selekcija učesnika prvenstva Evrope, koje će biti održano na Adi Ciganliji od 30. maja do 1. juna.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ćiro Blažević: Ako me Dodik pozove vodiću reprezentaciju Republike Srpske

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Apr.2014

Miroslav Ćiro Blažević, aktuelni trener tuzlanske Slobode, u svojoj karijeri, koja traje punih pet decenija, trenirao je pet nacionalnih selekcija. Pod njegovim "bičem“ bili su reprezentativci Švicarske, Hrvatske, Irana, Bosne i Hercegovine i olimpijci Kine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.