Beograd organizuje EP za vaterpoliste u Kombank areni?

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Apr.2014, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd organizuje EP za vaterpoliste u Kombank areni?

Delegacija Evropske plivačke asocijacije (LEN) upoznala je delegaciju Ministarstva omladine i sporta Srbije s mogućnošću da prvenstvo Evrope za vaterpoliste 2016, čiji je domaćin Beograd, bude održano u Kombank areni.
(FOTO: kombankarena.rs)
Specijalno za tu priliku bio bi instaliran montažni bazen, naveo je izvršni direktor LEN Paolo Frihneht na sastanku sa državnim sekretarom za sport Predragom Peruničićem, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << a prenosi Vaterpolo savez Srbije (VSS).
Prema Frihnehtovim rečima, ovaj model je uspešno primenjen na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima u Danskoj, a na isti način biće organizovano i EP koje se ovog leta održava u Berlinu.
Peruničić je rekao je da će Vlada Srbije i ministarstvo, u okviru nadležnosti i mogućnosti, pomoći organizaciju šampionata Evrope u Beogradu.
Beograd se ozbiljno priprema da ugosti najbolje evropske vaterpolo reprezentacije. Vaterpolo je sport s dugom tradicijom, jedan od najpopularnijih u Srbiji, i verujem da ćemo ga na ovaj način još više popularisati – kazao je Peruničić, dodajući da će Srbija biti dobar domaćin kao i 2006. godine, kada je Evropsko prvenstvo poslednji put održano u Beogradu.
Današnjem sastanku, posvećenom organizaciji EP 2016, prisustvovao je i menadžer sportskih događaja LEN Marko Biri, kao i generalni sekretar VSS Nemanja Marjan i sportski direktor VSS Darko Udovičić.
Vaterpolo šampionat 2016. u Beogradu ujedno će biti i kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre, koje se iste godine održavaju u Rio de Žaneiru.
To će biti najveće evropsko takmičenje u vaterpolu ikada, jer će se prvi put u muškoj konkurenciji nadmetati 16, a u ženskoj 12 nacionalnih timova.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vaterpolo pred 20.000 ljudi: Evropsko prvenstvo u Kombank Areni?

Izvor: Blic, 16.Apr.2014

Beograd će 2016. godine biti domaćin Evropskog prvenstva za vaterpoliste, a turnir bi mogao da se održi u beogradskoj Kombank Areni, saopštio je Vaterpolo savez Srbije. ..Ta mogućnost izneta je na sastaku delegacija Evropske plivačke asocijacije i..Ministarstva omladine i sporta, i ovom prilikom...

Nastavak na Blic...

EP za vaterpoliste u Kombank areni?

Izvor: B92, 17.Apr.2014, 13:56

Evropsko prvenstvo za vaterpoliste čiji će domaćin biti Beograd 2016. godine, moglo bi da se održi u 'Kombank areni', saopštio je Vaterpolo savez Srbije (VSS)...Delegacija Evropske plivačke asocijacije (LEN), koju je predvodio izvršni direktor Paolo Frihneht, je na sastanku s državnim sekretarom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.