I nevakcinisana deca mogu u školu

Izvor: Kurir, 19.Apr.2015, 06:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I nevakcinisana deca mogu u školu

Izmenama zakona o vakcinaciji roditelji nisu uslovljeni da prilikom upisa mališana moraju da donesu potvrdu o vakcini

BEOGRAD - Prema izmenama zakona o vakcinaciji, sva deca će morati da budu vakcinisana, i to bez saglasnosti roditelja, ali predškolske ustanove zasad neće tražiti potvrdu o imunizaciji prilikom upisa dece niti će ispisivati one koji nisu primili vakcinu.

Gradska sekretarka za obrazovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i dečju zaštitu Snežana Ðurić kaže za Kurir da će se o svim detaljima konsultovati sa zaštitnikom građana i da će predškolske ustanove poštovati zakon.

Bez provere

- Smatram da deca koja nisu vakcinisana ne bi trebalo da dođu u kolektiv, ali nije uslovljeno da roditelji moraju doneti potvrdu o vakcinaciji pre upisa u predškolske ustanove. Prema našim saznanjima, dosad nikome nisu naplaćivane propisane kazne od 20.000 do 50.000 dinara u slučaju odbijanja vakcinacije - kaže Ðurićeva i dodaje da se u školama takođe ne proverava da li su deca vakcinisana ili ne, pa učenicima upis i pohađanje škole ne zavisi od toga.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.