Džim Keri: Primoravanje na vakcinaciju je korporativni fašizam

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jul.2015, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džim Keri: Primoravanje na vakcinaciju je korporativni fašizam

Džim Keri optužio je vlasti Kalifornije za “korporativni fašizam” zbog novih zakona o vakcinaciji dece.

Glumac je na Twitteru kritikovao odluku prema kojoj većina dece mora biti vakcinisana, kako bi mogla da se upiše u školu. Zakon je ukinuo mogućnost izbegavanja vakcinacije zbog religioznih ili ličnih uverenja, što znači da će izuzeta biti samo ona deca koja iz zdravstvenih razloga ne mogu da se vakcinišu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Keri je odavno deo kampanja protiv toksina u dečjim vakcinama, a sada je napao guvernera Džerija Brauna koji je potpisao novi zakon.

Inače, glumac sa bivšom partnerkom Dženi Mekarti ima sina koji pati od autizma i ranije je izjavljivao da postoje dokazi da taj poremećaj može izazvati vakcinacija.

Keri je optužio Brauna da se složio sa trovanjem dece.

“Guverner Kalifornije rekao je ‘da’ trovanju dece olovom i aluminijumom u obaveznim vakcinama. Ovaj korporativni fašizam mora da se zaustavi. Kažu da je živa u ribi opasna, ali da živa koju ubrizgavamo deci kroz tiomersal bezbedna. Ima smisla? “

Keri je potom istakao da nema ništa protiv vakcina, ali da ima protiv tiomersala i žive. Inače, tiomersal je konzervans koji sadrži živu i koristi se u proizvodnji nekih vakcina. Američki Centar za kontrolu bolesti saopštio je da nema dokaza da tiomersal koji se u vakcinama nalazi u malim dozama može izazvati neku štetu po zdravlje, izuzev manjih nuspojava poput crvenila i otoka na mestu gde je vakcina data.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.