Željka Cvijanović i Dodikova supruga u Vašingtonu

Izvor: N1 televizija, 20.Jan.2017, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Željka Cvijanović i Dodikova supruga u Vašingtonu

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovaće svečanostima povodom inauguracije Donalda Trampa u Vašingtonu. Sa njom je u Vašington otputovala i supruga predsednika Republike Srpske, Snježana Dodik, a iz kabineta predsednika RS je saopšteno da ona sama plaća troškove puta.

Cvijanovićeva je poziv za posetu dobila od Kongresnog odbora za inauguracione ceremonije, koji organizuje polaganje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zakletve predsednika SAD i prateće svečanosti.

Prema dostupnim informacijama, Cvijanović i Dodik prisustvovaće proslavi u Hotelu "Hajat ridžensi Kapitol hil", a ta svečanost nema nikakve zvanične veze sa inauguracijom Trampa.

Kabinet Milorada Dodika je saopštio da predsednikova supruga sa delegacijom RS prisustvovuje inauguraciji novog američkog predsednika, a da troškove putovanja i boravka u SAD-u u potpunosti snosi ona lično.

Vlada RS je ranije saopštila da premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović službeno boravi u Vašingtonu, gde će prisustovati inauguraciji novog predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa, i pratećim dogadjajima.

Pozivnicu za bal u Vašingtonu dobio je i predsednik RS Milorad Dodik, ali nije dobio vizu za ulazak u SAD. SAD su potom stavile Dodika na "crnu listu" zbog nepoštovanja Ustavnog suda BiH i pretnji Dejtonskom mirovnom sporazumu.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

"Nezavisne" u posjedu premijerkine zvanične ulaznice na svečanu inauguraciju (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jan.2017

VAŠINGTON - Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović i supruga predsjednika Republike Snježana Dodik borave u Vašingtonu na svečanostima povodom inauguracije novog američkog predsjednika Donalda Trampa..."Nezavisne novine" su u posjedu premijerkine zvanične ulaznice na svečanu inauguraciju,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.