Zbog lažnih vesti pucao u piceriji u Vašingtonu

Izvor: B92, 06.Dec.2016, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog lažnih vesti pucao u piceriji u Vašingtonu

Vašington -- Muškarac koji je rekao da istražuje "teoriju zavere" o tome da saradnik Hilari Klinton vodi pedofilsku mrežu iz jedne picerije,pucao je iz puške u tom restoranu

Jedna osoba je tom prilikom ranjena.

Restoran je postao poznat tokom predsedničke kampanje u SAD iz lažnih "novinskih izveštaja" prema kojima je šef izborne kampanje demokratske predsedničke kandidatkinje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hilari Klinton iz picerije "upravljao pedofilskom mrežom", prenosi Njujork tajms i drugi mediji.

Portparol policije Akvita Braun rekla je da su dobili poziv o tome da se čovek sa puškom nalazi u imućnom kvartu u glavnom gradu SAD. Edgar Madison Velč (28), iz Severne Karoline, ušetao je u restoran "Komet Ping Pong " (Comet Ping Pong) i uperio pušku u jednog zaposlenog, piše Vašington post. Zaposleni je uspeo da pobegne i pozove policiju, a Velč je pucao u pod.

Policija je stigla i mirno uhapsila Velča i kod njega našla jurišno oružje.

Optužen je za napad "opasnim oružjem". Još dva oružja nađena su u restoranu a jedon u kolima osumnjičenog, saopštila je sinoć policija.

Restoran "Komet Ping Pong" nalazi se u uglednom kvartu, sa skupim privatnim kućama i stambenim zgradama, a na ulicama s drvoredima ima raznih radnji, restorana i knjižara.

Velč je rekao policiji da se kolima dovezao više stotina kilometara iz Severne Karoline da bi "sam istražio" tu "teoriju zavere" koja je postala poznata kao "Picagejt".

Motivi koje je ovaj napadač izneo predstavljaju novu eskalaciju posledica širenja lažnih vesti preko interneta u okviru američke izborne kampanje, navodi agencija Frans pres.

Restoran, njegov vlasnik i okolni trgovci bili su pod naletom "teorija zavere" i lažnih vesti tokom predsednkičke kampanje i meta napada na društvenim mrežama i čak i pretnji smrću, prenosi Vašington post.

"Biće vremena i mesta da se detaljnije razmotri zašto i kako se ovo desilo, ali, za sada, jednostavno kažem da svi treba da osudimo napore nekih ljudi da šire zlonamerne i potpuno lažne optužbe o Komet Ping Pong restoranu", rekao je vlasnik Džejms Alefantis.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.