Vučić: Očekujem sporazum sa MMF do kraja godine

Izvor: BKTV News, 21.Okt.2014, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Očekujem sporazum sa MMF do kraja godine

Predsednik vlade Aleksandar Vučić je izrazio očekivanje da će Srbija do kraja godine potpisati sporazum sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).
 
„Očekujemo do Božića da potpišemo sporazum sa MMF-om, što će biti još jedna važna stvar za našu zemlju“, kazao je Vučić novinarima u zgradi Vlade Srbije nakon sastanka sa predstavnicima Odbora nemačke privrede za istok.
On je istakao da je „veliki posao“ završen u >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Vašingtonu i da će predstavnici MMF „vrlo brzo“ biti u Srbiji.
Vučić je kazao da je sa predstavnicima Odbora nemačke privrede za istok razgovarao šta država još mora da napravi u pogledu poslovnog ambijenta.
„Sada u Srbiji ima 370 nemačkih kompanija, 25.000 ljudi radi u kompanijama čiji su vlasnici Nemci, a mi bismo želeli da u narednih nekoliko godina taj broj udvostručimo ili utrostručimo“, dodao je on.
Kako je objasnio, predstavnici nemačkih privrednika su veoma zadovoljni reformama, posebno Zakonom o radu, ali da imaju primedbe na rad administracije i Zakon o planiranju i izgradnji koji bi trebalo da bude gotov u narednim nedeljama.
„Ono na čemu insistira Nemačka su mere fiskalne konsolidacije i stabilizacije deficita i mi to preduzimamo… Ono u čemu imamo suficit to su poljoprivredni proizvodi i mi i na tome radimo“, naveo je Vučić.
Izvor: Beta
The post Vučić: Očekujem sporazum sa MMF do kraja godine appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

VUČIĆ: Do kraja godine sporazum sa MMF

Izvor: Kurir, 21.Okt.2014

Očekujemo do Božića da potpišemo sporazum sa MMF-om, što će biti još jedna važna stvar za našu zemlju, kazao je Vučić i istakao da je veliki posao završen u Vašingtonu i da će predstavnici MMF vrlo brzo biti u Srbiji..BEOGRAD - Predsednik vlade Aleksandar Vučić izrazio je danas očekivanje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.