Izvor: Blic, 28.Sep.2016, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašington razmešta antiraketne sisteme na Korejskom poluostrvu

Sjedinjene Američke Države planiraju da rasporede antiraketne sisteme u Južnoj Koreji što je pre moguće, imajući u vidu učestalost raketnih proba u Severnoj Koreji, rekao je asistent državnog sekretara SAD za istočnu Aziju Daniel Rasel.

Rasel je rekao na kongresnom saslušanju da su SAD u pregovorima sa međunarodnim partnerima, uključujući EU, da zabrane Severnoj Koreji pristup svetskoj bankarskoj infrastrukturi nakon skorašnjih nuklearnih i raketnih proba.

Predsednik SAD Barak Obama je nedavno obećao da će zajedno sa UN raditi na pooštravanju sankcija toj državi, ali i da će SAD ostati otvorene za dijalog ukoliko Severna Koreja promijeni kurs.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.