Vašington nije uspeo da rastrgne rusku ekonomiju na komade

Izvor: Vesti-online.com, 25.Okt.2016, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vašington nije uspeo da rastrgne rusku ekonomiju na komade"

"Rusija se nada da će Zapad ubediti Kijev da ispuni Minski sporazum i prekine sa farsom", izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

- Mi smo o ovoj situaciji razgovarali u Berlinu 19. oktobra. Nadamo se da će naši zapadni partneri iz "normandijskog formata" ubediti ukrajinsku vladu da počne da radi i prekine da igra političku farsu - rekao je Lavrov na sastanku Asocijacije evropskog biznisa.

Vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ukrajine je u aprilu 2014. godine pokrenula vojnu operaciju protiv samoproglašene LNR i DNR, koje su proglasile nezavisnost nakon državnog udara u Ukrajini u februaru 2014. Prema poslednjim podacima UN, u sukobima je poginulo 9.600 ljudi. O pitanju rešavanja situacije u Donbasu se raspravlja, između ostalog i na sastancima kontakt grupe u Minsku, koja je od septembra 2014. usvojila tri dokumenta kojima se regulišu koraci za deeskalaciju sukoba. Međutim, i nakon sporazuma o primirju, sukobljene strane nastavljaju okršaje.

Lavrov je rekao da se situacija u Siriji trenutno koristi da bi se izvršio pritisak na Rusiju.

- Kao još jedan izgovor za povećanje pritiska na Rusiju, za sprečavanje bilo kakve pozitivne inicijative prema Rusiji, pojedine države-članice EU počele su da koriste situaciju u Siriji - istakao je Lavrov.

- Ruska ekonomija se prilagodila sankcijama Vašington nije uspeo da uništi rusku ekonomiju Vašington nije uspeo, kao što je obećao, da uništi rusku ekonomiju - izjavio je Lavrov.

- Mi smo više puta govorili da želimo da vidimo jaku, ujedinjenu i nezavisnu Evropsku uniju - istakao je Lavrov i dodao da se kolosalni projekti mogu realizovati.

- Pokušaji da se pribegne kaznama nisu dali i neće dati nikakve rezultate. Nije se ostvarilo obećanje Vašingtona od pre dve godine da će rastrgnuti na komade rusku ekonomiju. One koji su upoznati sa njenim stanjem nije potrebno uveravati da Rusija čvrsto stoji na nogama -naglasio je ruski ministar.

Produžavanje linije „Turskog toka“ nakon pismene garancije EU Rusija je spremna da produži drugu liniju „Turskog toka“ tek nakon dobijanja pismene garancije EU za realizaciju projekta, naveo je Lavrov.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Rusija se nada da će Zapad ubediti Kijev da ispuni Minski sporazum

Izvor: Vostok.rs, 25.Okt.2016

Rusija se nada da će Zapad ubediti Kijev da ispuni Minski sporazum i prekine sa farsom, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.. . „Mi smo o ovoj situaciji razgovarali u Berlinu 19. oktobra. Nadamo se da će naši zapadni partneri iz ’normandijskog formata‘ ubediti ukrajinsku...

Nastavak na Vostok.rs...

"Nema sukoba koji bi RUS i SAD doveo do hladnog rata"

Izvor: B92, 25.Okt.2016

Moskva -- Rusija se nada da će Zapad ubediti Kijev da ispuni Minski sporazum i prekine sa farsom, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov...Lavrov smatra da Zapad i Rusija trenutno nemaju nepomirljivih ideoloških nesuglasica koje bi dovele do novog hladnog rata...„Mi smo o ovoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.