Vašington: Pojačana bezbednost vladinih zgrada

Izvor: VOA, 29.Okt.2014, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašington: Pojačana bezbednost vladinih zgrada

Američki Sekretar za unutrašnju bezbednost Džej Džonson naredio je oštrije mere bezbednosti u zgradama federalne vlade u Vašingtonu i drugim velikim gradovima.

Džonson juče nije pomenuo specifične pretnje, dodavši da će  se pojačana bezbednost razlikovati od lokacije do lokacije.

Terorističke grupe su pozvale na napade unutar Sjedinjenih Država i u drugim zemljama, uključujući napade na >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << pripadnike bezbednosnih snaga i vladine funkcionere.

Džonson je rekao da svetski dogadjaji, uključujući prošlonedeljne napade u Kanadi diktiraju povećanu budnost u zaštiti objekata američke vlade.

Američki zvaničnici su naveli da su zabrinuti zbog mogućih akcija individualnih napadača, odnosno terorista koji su inspirisani ekstremističkom ideologijom, ali nemaju direktne veze sa poznatim terorističkim grupama.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.