Vašington: Obim krađe poverljivih informacija oduzima dah

Izvor: RTS, 20.Okt.2016, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašington: Obim krađe poverljivih informacija oduzima dah

Američko ministarstvo pravde saopštilo je da krađa poverljivih informacija, što je godinama činio bivši zaposleni u Agenciji za nacionalnu bezbednosti (NSA) Harold Martin, po svom obimu "oduzima dah".
Federalni tužioci danas su otkrili nove detalje u slučaju protiv Martina, koji je uhapšen u avgustu pod optužbom da je ukrao poverljive informacije, prenosi AP.
Oni su naveli da su ukradeni vladini >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << materijali koji datiraju od 1996. do 2016. i da pisane beleške koje su nađene kod njega opisuju poverljivu infrastrukturu kompjutera NSA.
Tužioci su saopštili da su kod Martina zaplenili 50.000 gigabajta informacija. Jedan gigabajt može da sadrži približno 65.000 stranica slika i teksta, navodi AP.
Martinovi advokati su naveli da on nikada nije hteo da naudi svojoj zemlji.
Novi detalji koje su obelodanili tužioci imaju za cilj da ubede sudiju da Martina zadrži u pritvoru, prenosi AP.
Martin (51) je radio u istoj konsalting firmi „"Buz Alen Hamilton" kao i Edvard Snouden. Programeri i analitičari te firme su posredno radili za NSA, ali su imali pristup poverljivim podacima te agencije.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Američko ministarstvo pravde: Obim krađe poverljivih informacija oduzima dah

Izvor: Blic, 21.Okt.2016, 00:01

Američko ministarstvo pravde saopštilo je danas da krađa poverljivih informacija, što je godinama činio bivši zaposleni u Agenciji za nacionalnu bezbednosti (NSA) Harold Martin, po svom obimu "oduzima dah"...Federalni tužioci otkrili su danas nove detalje u slučaju protiv Martina, koji je uhapšen...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.