Umro Alfred Verthajmer, fotograf Elvisa Prislija

Izvor: Beta, 22.Okt.2014, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro Alfred Verthajmer, fotograf Elvisa Prislija

LOS ANDJELES, 22. oktobra 2014. (Beta-AP) - Alfred Verthajmer, čiji su fotografski portreti Elvisa Prislija dokumentovali muzičko radjanje kralja rokenrola, umro je u 86. godini, saopšteno je u Vašingtonu.

Verthajmer je umro u nedelju prirodnom smrću u svom stanu u Njujorku, rekao je Kris Mari, vlasnik galerije Govinda u Vašingtonu, u čijoj se >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << umetničkoj zbirci nalaze i Verthajmerove fotografije.

Verthajmer je imao 26 godina kada je angažovan da fotografiše tada nepoznatog 21-godišnjeg Prislija.

On je putovao sa Elvisom vozom od Njujorka do Memfisa i napravio seriju sada čuvenih crno-belih portreta koji su svojevremeno bili izloženi u Smitsonijan institutu i Gremi muzeju.

"Nije bilo nijednog drugog fotografa ikada kojem je Elvis dozvolio da mu se toliko približi i fotografijama osvetli njegovu privatnost, kao Alfredu. Veoma sam tužna zbog smrti Alfreda Verthajmera. On je bio dragi prijatelj i posebna duša. Osećam da je bio dar za svakog ko ga je poznavao, posebno za Elvisa Prislija", rekla je juče Prisila Prisli, ćerka kralja rokenrola.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.