Tramp isti kao i Buš - politička štetočina

Izvor: B92, 05.Maj.2016, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tramp isti kao i Buš - politička štetočina"

Vašington -- Pobedom u saveznoj državi Indijani i odustajanjem Teda Kruza od predsedničke nominacije, Donald Tramp je praktično postao republikanski kandidat.

Iako će morati da sačeka do 7. juna kako bi dobio glasove svih delegata, više nema nimalo sumnje ko će u ime Republikanske stranke iću u trku za Belu kuću.

Mnoge na prvu loptu Tramp itekako podseća na bivšeg predsednika Džordža >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Buša iako bi bilo realnije upoređivati Buša i Teda Kruza zato što su njihov program i biračka baza praktično isti.

Tramp je pak okupio birače koji dolaze praktično niotkud i koji su bili ili “nemi i neobrazovani rub društva koji i nije izlazio na izbore ili pak visoka srednja klasa koja u Trampu vidi čoveka koji će im promenama u poreskoj politici omogućiti da se popnu još stepenicu više koja se odnosi na bogatstvo.

I Buš se u svojoj kampanji itekako služio najavama poreskih olakšica, ali ne za imućne, nego za srednju klasu da bi na kraju od svega najviše profitirali oni najbogatiji.

Upoređujući ovu dvojicu, brojni analitičari navode da su i jedan i drugi u osnovi inteligentni ljudi koji taj dar ne znaju koristiti ili ga koriste na izrazito loš i kontraproduktivan način, pa stvaraju “utisak gluposti, neobrazovanosti, pa čak i primitivizma“. Obojicu bi se moglo opisati kao svojevrsne “političke štetočine“.

Jedan je štetu već napravio, kako američkom ugledu na međunarodnoj osnovi tako i vlastitoj stranci koja se nakon njega nikada nije oporavila i objedinila, već se rasula u više ogranaka.

Donalda Trampa možemo smatrati posledicom štete koju je stranci nanio Džordž Buš.

Američki politički analitičari naglašavaju da bi šteta koja bi nastala tokom samo jednog Trampova mandata, upoređujući s onom koju je napravio Buš, zapravo bila nemerljiva.

Zato svi nade polažu u Hilari Klinton koja u 99 posto istraživanja ima solidnu prednost pred Trampom.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Tramp isti kao i Buš - politička štetočina"

Izvor: Vesti-online.com, 05.Maj.2016

Pobedom u saveznoj državi Indijani i odustajanjem Teda Kruza od predsedničke nominacije, Donald Tramp je praktično postao republikanski kandidat. Iako će morati da sačeka do 7. juna kako bi dobio glasove svih delegata, više nema nimalo sumnje ko će u ime Republikanske stranke iću u trku za Belu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.